Без ограничения - Легендата за Алекс Занарди във филма

Съдържание:

Без ограничения - Легендата за Алекс Занарди във филма
Без ограничения - Легендата за Алекс Занарди във филма
Anonim
No Limits Alex Zanardi BMW

No Limits е филм за събитието за личната история на Алекс Занарди. Посланикът на марката BMW тук е представен като мъж и като шофьор. Нека разберем подробностите в интервюто с продуцентите

No Limits е филм за събитието за личната история на Алекс Занарди. Посланикът на марката BMW тук е представен като мъж и като шофьор. Нека разберем подробностите в интервюто с продуцентите.

Алекс Занарди е един от онези мъже, които бързат да живеят пълноценно. Той е много специален човек и е показал прекрасния си талант, даден му от Бога на писти по целия свят.Той се е състезавал на по-високи нива на спорта във F1, CART и състезателни автомобили. Алекс, нека не забравяме, Алекс беше този, който извади „The Pass“при тирбушона в Лагуна Сека.

Алекс Занарди претърпя ужасен инцидент на Lausitzring по време на състезание CART през 2001 г., което доведе до загуба на краката му. Повечето мъже биха се радвали да се възстановят и да се приберат у дома. Алекс не е повечето мъже, той продължи да се налага и продължава да бяга, като възприе собствен режим на физическа подготовка, който би изтощил най-способните и способни мъже.

BMWBlog имаше възможност да попита STEREOSCREEN Tim Hahne за заснемането на No Limits.

BMWBlog - Как минаха снимките в Спа? Успяхте ли да уловите амплитудата и непредвидимото време?

Tim Hahne- Определено не е лесно да се снима в Спа, особено при тези климатични условия. Но ако сте свикнали да пътувате по Nordschleife, това не е голяма работа …

BB - Какво беше да работиш с Алекс Занарди?

TH- Когато работите с Алекс Занарди, най-добре е да сте много добре подготвени да го гледате на нивото на очите. Нямаше време за губене, но знаеше важността на този филм. Добър пример за това кой е той, случи се през нощта след състезателната му смяна. Бяхме уморени, но знаехме, че трябва да заснемем сцена в неговия кемпер. Затова той попита: „Искаш ли да снимаш как си свалям краката? Тогава по-добре бягай … "

Грабнахме нещата си и изтичахме до падока, където беше паркиран неговия кемпер. Така успяхме да хванем една много важна сцена за филма: Алекс събува протезните си крака и излива натрупаната в тях пот на пода. Интересно е, защото на този етап бяхме толкова запознати с неговия хендикап, че всичко изглеждаше абсолютно нормално. Това трябва да е едно от ключовите послания на филма: не правете разлика дали имате крака или не, дали сте инвалид или не – има значение само какво правим с живота си!

BB - Имахте ли възможност да преминете през Eau Rouge на скорост? С какво си го направил?

TH- Не, щеше да е забавно да го направим, но за съжаление трябваше да се съсредоточим върху снимането…

BB - Как съобщавате ангажимента си зад кулисите за кола и екип, готови за състезанието?

TH - Беше много трудна задача да покажа усилието за подготовка на автомобил както за шофьори с увреждания, така и за шофьори без увреждания. Във филма няма допълнителен микрофон, всичко е заснето на живо. Може да не разберете всеки технически детайл от подготовката, но със сигурност уважавате усилията на Алекс още повече, след като гледате нашия филм.

BB - Как намерихте екипа от пилоти, с които да работите? Как работят заедно?

TH - О, беше истинско удоволствие да работя с тези три момчета. Изборът на водача на BMW беше просто фантастичен, защото и тримата бяха с различни, но наистина интересни характери.Със сигурност помогна, че се познаваха отпреди и вече бяха направили няколко филмови проекта заедно. Но нещо повече, и тримата осъзнаха, че тук правим различен тип филм. Също така беше хубаво да се види как тези трима, които не се познаваха много добре, станаха приятели в хода на проекта. Забавно е: съвременните пилоти често се описват като скучни „средностатистически роботи“, но аз вярвам, че само малка част от тях се предоставят чрез нормално телевизионно покритие.

Алекс, Тимо и Бруно се появиха спокойни и честни пред нашата камера. Бяхме щастливи да постигнем това.

BB - Какво предпочитате в този проект?

TH - Имаше няколко неща. Първо, беше наистина вълнуващо да работя с истински герой като Алекс Занарди на такова интимно ниво. Второ, наистина беше хубаво, че този филмов проект - No Limits - не беше само Motorsport.Това беше проект, който ни научи много за живота. Относно силата на волята. За изчезването на различията.

И трето: наистина си прекарахме страхотно заедно, шегувахме се и въпреки че всички бяхме напълно изтощени след състезанието, не искахме да работим. Както казва Алекс във филма: Страстта винаги дава допълнителен тласък! И със сигурност имаше страст и от двете страни: пилотът и снимачният екип.

Официален трейлър

Популярна тема