Иън Робъртсън и новите стратегии за продажби на BMW

Съдържание:

Иън Робъртсън и новите стратегии за продажби на BMW
Иън Робъртсън и новите стратегии за продажби на BMW
Anonim
Иън Робъртсън BMW

Иън Робъртсън, ръководител продажби и маркетинг на BMW, очерта новите бъдещи стратегии за продажби на баварската марка

Иън Робъртсън, ръководител продажби и маркетинг за BMW, очерта новите бъдещи стратегии за продажби на баварската марка. По време на скорошно интервю за Automotive News Europe, Иън Робъртсън, ръководител на продажбите и маркетинга на BMW, говори за многото промени, които BMW иска да направи, за да подобри удовлетвореността на клиентите и да направи купуването на BMW много по-бързо и лесно.

Едно от първите неща, които BMW се опитва да направи, е да подобри BMW Genius; тази програма ще бъде там, за да обясни всичко за колата на клиента и те ще предадат последната част от документацията на продавачите. Това не само прави нещата да работят малко по-гладко, но по този начин клиентът ще има възможност наистина да знае всичко за автомобила, без да разчита на неподготвени търговци. Всичко това за първокласно пазарно изживяване при закупуване на BMW и което изглежда е основната цел на BMW.

BMW също иска да направи цялото пазаруване много по-бързо. В момента купуването на автомобил може да отнеме няколко часа, но BMW иска да намали това време с около 45 минути, което не е лесна задача. Голяма част от това е свързано с офис работа и без да създава проблемите, които търговците създават на клиентите: това нещо не трябва да принадлежи на BMW.

Иън Робъртсън каза по този въпрос:

„Наистина ли се нуждаем от девет подписа върху документ за финансови услуги? Най-вероятно не. Имаме още много да извървим, за да достигнем 45 минути, но правим добри крачки към него."

Баварската марка също така търси нови телематични стратегии за доставка на превозни средства и редовна поддръжка, като например смяна на масло - например, ако клиентът се нуждае от смяна на масло, сервизен служител ще отиде с нещо като "мобилна работилница" " до колата на клиента, може би на паркинга в офиса им, и ще се подготви за смяна на маслото там, като по този начин елиминира нуждата на клиента да ходи до представителството и да се нуждае от безплатна кола.

"Можем да използваме мобилните сервизи, за да сменим маслото, докато колата е паркирана в помещенията на клиента, защо да се редите на опашка пред сервиза в 7 сутринта и да вземете още няколко коли или да отидете с някого иначе? Само по този начин можем да предложим допълнителна услуга."

Пълна статия за Automotive News Europe

Популярна тема