SOLARWATT: инвестиции от Stefan Quandt, собственик на BMW

Съдържание:

SOLARWATT: инвестиции от Stefan Quandt, собственик на BMW
SOLARWATT: инвестиции от Stefan Quandt, собственик на BMW
Anonim
bmw solarwatt
bmw solarwatt

SOLARWATT: милиардерът и собственик на BMW Щефан Кванд инвестира навсякъде във възобновяема енергия и електрическа мобилност

SOLARWATT, според слухове от списание Bloomber, ще има Щефан Кванд, милиардерът зад BMW, силен инвеститор в технологията и системите за батерии Vehicle2Grid (V2G, Изд.). Според Bloomberg Quandt е инвестирал в Solarwatt, компания, която позволява на клиентите да продават електричеството, което генерират от своите слънчеви панели, и да го „уловят“в батерия.

Системите за съхранение на батерии позволяват на клиентите да преговарят за генерираното през деня електричество и да го изхвърлят по начина, по който намерят за добре, или да го използват, когато имат нужда от него.

Тези системи по същество позволяват на частните домакинства и малките и средни предприятия да бъдат по-малко зависими от националната електрическа мрежа.

Tesla също работи върху подобна технология. По-рано тази година изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск представи Tesla Energy и Tesla Powerwall, домашна батерия, която може да съхранява енергия много по-ефективно и икономично от конвенционалната батерия. Tesla Powerwall се зарежда, използвайки слънчева енергия, но може също да черпи енергия от мрежата.

Тъй като все повече и повече хора се изключват от мрежата, цените на електроенергията вероятно ще се покачат, което ще насърчи други клиенти да следват движението за възобновяеми енергийни източници.

Има още много работа за вършене в Съединените щати, както и в много щати, които не предоставят никакви стимули за клиентите, които искат да съхраняват енергия, вместо да се свързват с електрическата мрежа.

В другия край на всичко това е Германия, която има повече слънчеви панели от всяка друга страна и държавни субсидии за тези, които са инсталирали системи за съхранение или връщане на енергия към националната електрическа мрежа.

Благодарение на помощта на държавните субсидии, 4500 жилищни системи за съхранение на батерии са продадени в Германия през третото тримесечие, повече от два пъти спрямо същия период на миналата година, според Bloomberg New Energy Finance.

Препоръчано: