BMW Group: 51% от ’ електричество от възобновяеми източници

Съдържание:

BMW Group: 51% от ’ електричество от възобновяеми източници
BMW Group: 51% от ’ електричество от възобновяеми източници
Anonim
Слънчев панел BMW Зелена енергия

BMW Group: 51% от електроенергията от възобновяеми източници

BMW Group вече е близо до замяната на историческите "бяло / синьо" цветове на перката с по-специфичния "зелен". Не, не говорим за революция на марката, а просто за съобщението, че за първи път в историята на компанията 51 процента от електроенергията, използвана в нейните локации по света, идва от възобновяеми източници. Важна стъпка за базираната в Мюнхен компания, която със сигурност няма да спре на този първи етап: целта е постепенно да се увеличи делът на възобновяемата енергия до 100 процента през следващите няколко години.

Как постигате такава цел?

  • Първата стъпка е все повече да подобрява ефективността на потреблението на енергия в своите заводи по целия свят.
  • Вторият включва инсталирането на системи за генериране на електроенергия от възобновяеми източници на отделни обекти.
  • Третата, но не на последно място, стъпка ще види BMW Group да закупува възобновяема електроенергия от енергийни компании по целия свят.

Урсула Матар, ръководител на отдела за устойчивост и опазване на околната среда на BMW Group, коментира: „Имаме ясна цел и конкретен план за преминаване към възобновяема енергия. Икономическата осъществимост обаче е от съществено значение за изпълнението на плана. Само при правилните основни условия ще можем да реализираме нашите планове, стъпка по стъпка, на отделни пазари по света.

В Лайпциг, Германия, BMW Group използва вятърна енергия.

В средата на 2013 г. четири вятърни турбини бяха инсталирани и работеха в близост до завода, като 100 процента от произведената енергия отиваше за производството на BMW i3 и BMW i8. За да се получи напълно екологичен жизнен цикъл: от производството до изхвърлянето. За радост от оценката на жизнения цикъл (LCA) на моделите BMW i3 и BMW i8.

В завода в Спартанбърг в Южна Каролина (САЩ), система за газ метан осигурява приблизително 50 процента от енергията, необходима за производството.

В Рослин (Южна Африка) първата тухла на комбинирана отоплителна и енергийна инсталация, захранвана с биогаз, беше положена в края на 2014 г. Използваният газ идва от отпадъчни продукти, създадени във ферми за говеда и птици.

Влизането в експлоатация на тази система вече ще позволи на компанията да покрие повече от 25 процента от енергията, необходима на централата тази година. Малка, но важна стъпка към целта за устойчивост.

Компанията публикува ключови показатели за ефективност и цели в годишния си доклад за устойчива стойност. Настоящият доклад за устойчива стойност за 2014 г. беше публикуван за първи път на същата дата като годишния доклад - 18 март 2015 г. Можете да намерите по-подробна информация за стратегията за устойчиво развитие на BMW Group, както и ключовите показатели за ефективност и цели на адрес:

Популярна тема