BMW Group: Честит рожден ден BMW

Съдържание:

BMW Group: Честит рожден ден BMW
BMW Group: Честит рожден ден BMW
Anonim
100-годишнина на BMW Group

BMW Group: немският гигант става на 100 години

BMW Group: немският гигант днес, 7 март 2016 г., празнува 100 години от съществуването си като компания. В този период от време малък производител на авиационни двигатели със седалище северно от Мюнхен се трансформира във водещ световен първокласен производител на автомобили и мотоциклети, както и доставчик на първокласни финансови и мобилни услуги. На най-добрия път към този статус, BMW винаги се е доказвала като изключително иновативна компания, която определя промяната и гледа към бъдещето.

Днес BMW Group е международна група от компании с производствени предприятия в 14 страни и глобална мрежа за продажби. Компанията има значителен принос за проектирането на индивидуалната мобилност на бъдещето.

Разглеждайки историята на BMW Group, има голямо разнообразие от събития и решения, които имат устойчиво въздействие върху развитието на обществото и в същото време са израз на неговия характер. Авангардни продукти и стратегически траектории дължат благодарност на тези визионерски моменти. Всички те се основават на смелостта да опиташ нещо ново и да намериш нови начини.

Амбицията на компанията винаги е била не само да постига повече на обикновените хора и да се състезава с най-добрите, но и да насърчава способността да се приемат предизвикателствата и да се излиза от тях с по-голяма воля.

Изборът на независими пътища, водещи до иновативни решения

Амбицията за постигане на превъзходни характеристики и желанието да се изберат изцяло нови и технически сложни решения, определя развитието на продукта от самото начало на компанията до наши дни.BMW IIIa Aero-Engine, пуснат на пазара през 1917 г., вече демонстрира изключителна мощност, надеждност и ефективност при работа на голяма надморска височина. Тези характеристики се основават на здрав основен дизайн като редови шестак и използването на особено леки материали, комбинирани с новаторски карбуратор и технология за запалване.

Компанията също пое по независим път при разработването на първия мотоциклет на компанията. Докато други производители все още работят с геометрията на мотоциклетите, BMW R 32 е проектиран последователно около двигателя. Моделът, представен през 1923 г., е първият мотоциклет, задвижван от двуцилиндров боксерен двигател с противоположни цилиндъра, с ръчна скоростна кутия, закрепена директно към трансмисията на двигателя и с кардан вместо верига или ремък за предаване към задното колело. Тези ключови атрибути остават и до днес и определят характеристиките на мотоциклетите BMW с боксер или плосък двоен двигател, чак до наши дни.

След като през 1928 г. компанията става и производител на автомобили, първоначално тя произвежда малки автомобили, базирани на установен съвременен дизайн. Въпреки това, всички общи конвенции от периода бяха нарушени, когато BMW пусна BMW 303, първият автомобил от среден клас, пуснат под марката, задвижван от редови шестцилиндров двигател.

Моделът е представен през 1933 г. и създава профил, последван от неговите конкуренти чрез отличителния контур на капака на радиатора, който все още е разпознаваем днес като отличителен белег на BMW: двойната бъбрековидна решетка.

Преди всичко машината се характеризира и с ниска маса благодарение на тръбната рамка с единични свързани тръби с различно напречно сечение. Използвани са за първи път в кола. По този начин дизайнерите опровергават широко разпространеното мнение, че само тежък автомобил може да осигури стабилни характеристики на шофиране.BMW 303 беше леко, бързо излизаше от място, забавяше без усилие и имаше отлично завиване с пъргаво и безопасно управление. BMW патентова тръбната рама с двойни тръби и продължи да базира автомобилите си на принципа за оптимизиране на теглото.

Автомобилите с марка BMW i са най-новият пример за лека и интелигентна конструкция, иновации и изследвания, особено в съответствие с независими решения. Тяхната архитектура на автомобила е разработена специално за чиста електрическа енергия или plug-in за хибридни модели, а дизайнът съчетава алуминиево шаси с пилотска кабина, изработена от подсилени с пластмаса въглеродни влакна. Холистичният подход, възприет от BMW i, помага да се гарантира, че BMW Group ще играе пионерска роля в планирането на индивидуалната мобилност за бъдещето.

100-годишнина на BMW Group Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Рекордни продажби на BMW Group през февруари BMW Group Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ BMW 3/15 ОТ BMW Classic Образ BMW 1602 BMW Classic Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема