BMW Art Journey: Рейнолдс, Таваколиан, Зафра нови герои

Съдържание:

BMW Art Journey: Рейнолдс, Таваколиан, Зафра нови герои
BMW Art Journey: Рейнолдс, Таваколиан, Зафра нови герои
Anonim
BMW Art Journey

BMW Art Journey обяви имената на предстоящите артисти по време на Art Basel в Хонг Конг: Абигейл Рейнолдс, Нюша Таваколиан и Алвин Зафра са номинирани

BMW Art Journey обяви имената на предстоящите артисти по време на Art Basel в Хонг Конг: Абигейл Рейнолдс, Нюша Таваколиан и Алвин Зафра са номинирани.

След миналогодишната премиера на BMW Art Journey, панел от експерти обяви третия списък на 23 март 2016 г. в BMW Lounge.Като съвместна инициатива на Art Basel и BMW, BMW Art Journey позволява на нововъзникващия артист да се впусне в пътуване по свой избор, за да развие нови идеи и да създаде нови проекти.

Трима художници, показващи открития, сектор за нововъзникващи художници по повод изложбата Art Basel в Хонконг, бяха номинирани:

Абигейл Рейнолдс (Rokeby, Лондон)

Базирана в Корнуол, Обединеното кралство, Абигейл Рейнолдс учи английска литература в Оксфордския университет, преди да следва изящни изкуства в университета Голдсмитс. Интересът му към книгите води до неговите колажи, скулптури, филми и, напоследък, офорти. Идеите, движещи работата на Рейнолд, се основават на репортажната фотография на книгите, интереса му към мрежите на асоциации и как нашето усещане за време се влияе от технологията. Правил е изложби в институции и художествени галерии в Лондон, Виена, Лос Анджелис, Сиатъл и Айндховен. В своята презентация в Art Basel в Хонг Конг Рейнолдс възнамерява да включи голяма скулптура, която ще въведе отпечатването на неговите Sourced изображения върху стъкло за първи път.

Нюша Таваколиан (галерия Томас Ербен, Ню Йорк)

Нюша Таваколиан, роден през 1981 г., е фотожурналист със седалище в Техеран и художник. В началото на кариерата си продуцира фотографски документални филми в Иран, Ирак, Сирия, Саудитска Арабия, Ливан, Пакистан и Йемен и печели международни признание с работа, публикувана в списания и вестници като Time, Der Spiegel, Le Monde и New York Times. Изложбите на Таваколиан включват галерия Thomas Erben в Ню Йорк, Galleria Aaran, Техеран и галерия Otto, Флоренция. Неотдавнашната му инсталационна фотография за Art Basel в Хонконг документира живота на деветте жители на Техеран. Таваколиан съчетава сценарий с размер на стена с голям видео екран и няколко снимки с различни размери в съоръжение, взето от предстоящата му изложба и книга „Празни страници на ирански фотоалбум“.

Алвин Зафра (Artinformal, Mandaluyong City)

Алвин Зафра е роден през 1978 г. в Кезон Сити, Филипините.Завършва колежа по изящни изкуства към Университета на Филипините през 2000 г. и печели наградата „Доминадор Кастанеда“за визуално есе. Той излага в West Galleria, Quezon City, Singapore Art Museum, Сингапур и Mori Art Museum, Токио. В своята изложба в Art Basel в Хонг Конг Зафра изследва два различни града и техните архитектури. Представените дизайни са базирани на снимки, които той е направил в региона на националната столица на Филипините и Хановер, Германия.

И тримата артисти сега са поканени да изпратят своите предложения, които ще опишат идеалното им пътуване до победителя, който ще бъде обявен в началото на лятото на 2016 г.

Популярна тема