BMW Group и UNAOC обявяват финалистите на ’ Награда за междукултурни иновации

Съдържание:

BMW Group и UNAOC обявяват финалистите на ’ Награда за междукултурни иновации
BMW Group и UNAOC обявяват финалистите на ’ Награда за междукултурни иновации
Anonim
BMW Group и UNAOC

BMW Group и Алиансът на цивилизациите на ООН (UNAOC) обявяват имената на финалистите за наградата за междукултурна иновация

BMW Group и Алиансът на цивилизациите на ООН (UNAOC) обявяват имената на финалистите за наградата за междукултурна иновация. Десет инициативи бяха избрани от Алианса на цивилизациите на ООН (UNAOC) и BMW Group като финалисти за наградата за междукултурна иновация. Процесът на подбор беше много конкурентен, с близо хиляда заявления, получени от 120 държави.

Избрани проекти идват от цял ​​свят, представяйки държави от пет континента, и подчертават важността на наградата за междукултурна иновация и нейния ангажимент за насърчаване на многообразието и разбирането на световното междукултурно отношение.

Тазгодишните финалисти са:

  • Проектът за благословителна кошница - Artisan & You (САЩ);
  • Инициативата за съвместно съществуване - Проект за равенство в образованието на момичетата (Кения);
  • Върнете нещо на Берлин e.V. - Върнете нещо на Берлин (Германия);
  • Международен съвет за културни центрове - Мрежа Хлебни къщи (България);
  • На нашия радар – от полетата до първата страница (Великобритания);
  • Red Dot Foundation - Безопасност (Индия);
  • Routes 2 Roots - Exchange for Change (Индия);
  • Shine a Light - CanalCanoa (Бразилия / САЩ);
  • SINGA - SINGA Kiwanda (Франция);
  • Unistream - Образование на утрешните лидери днес (Израел).

Като предлага своята подкрепа за устойчиви, иновативни и междукултурни местни инициативи, наградата за междукултурни иновации има за цел да допринесе за мира и изграждането на общества, които са по-отворени към всички. Стартирала през 2011 г., наградата за междукултурна иновация е резултат от изключително публично/частно партньорство между UNAOC и BMW Group. Този модел на сътрудничество между Обединените нации и частния сектор създава по-дълбоко въздействие, тъй като и двамата партньори предлагат своя опит, за да гарантират устойчивия растеж на всеки проект.

В течение на една година избраните инициативи се възползват от ценни знания и ресурси от BMW Group и UNAOC. В допълнение към получаването на финансова подкрепа, финалистите ще имат възможност да участват в обучителни дейности и семинари, обхващащи различни теми, като стратегия и планиране, анализ на изпълнението и медийни проблеми, както и да се присъединят към мрежата, ексклузивна на „Междукултурни лидери“.

„Ние сме много горди от нашето партньорство с UNAOC и се радваме да видим как тези местни инициативи процъфтяват. През последните пет години постигнахме отлични резултати с нашата стратегия: инициативите, UNAOC и BMW Group успяха да извлекат ползите от нашия споделен ангажимент. Щастливи сме да продължим това силно партньорство заедно, за да продължим да имаме дълбоко и положително въздействие върху обществото,"

каза г-н. Бил МакАндрюс, вицепрезидент Комуникационна стратегия на BMW Group, корпоративни и пазарни комуникации.

Н.Пр. Насир Абдулазиз Ал-Насър, върховен представител на ООН за Алианса на цивилизациите:

„Алиансът не е просто платформа за диалог; това е и инструмент за незабавни действия в резерва на международната общност за предотвратяване на конфликти, основани на идентичност. Наградата за междукултурни иновации е уникален пример за този мандат."

Популярна тема