HTC Vive VR и добавена реалност: такова е бъдещето на дизайна на BMW

Съдържание:

HTC Vive VR и добавена реалност: такова е бъдещето на дизайна на BMW
HTC Vive VR и добавена реалност: такова е бъдещето на дизайна на BMW
Anonim
BMW Group HTC VR

HTC Vive VR и добавена реалност: такова е бъдещето на дизайна на BMW

HTC Vive VR и добавена реалност: такова е и бъдещето на проектирането на бъдещи автомобили BMW. Баварската компания стана първият производител на автомобили, който въведе система за добавена реалност в разработката на автомобила, която е разработена изцяло с помощта на компоненти от сектора на компютърните игри.

Това предлага някои значителни предимства пред VR системите, които съществуват до момента, и е първата стъпка в превръщането на VR в много реална част от много работни станции за разработчици в недалечното бъдеще.

Приемането на тази компютърна система спестява много време и усилия, особено по време на ранните етапи на разработка. Преди това VR разследванията можеха да се провеждат само в специализирани и много скъпи съоръжения. Чрез включването на потребителска електроника разработчиците получават безпрецедентна степен на гъвкавост, тъй като всички промени могат да бъдат приложени и тествани много бързо. Освен това разработчиците по целия свят ще могат да участват във вземането на решения от офиса си, без да се налага да пътуват твърде далеч. Само след като дизайнерските проекти бъдат одобрени, те действително ще бъдат построени за по-нататъшно тестване.

BMW се занимава с VR системи в процеса на разработка от 1990 г. насам. Сега е поел своя пионерски статус чрез систематично внедряване на технологии от индустрия, която преди това не е била фокусна точка на индустриалните приложения.От тази пролет компонентите на индустрията за компютърни игри бяха внедрени, позволявайки на инженерите и дизайнерите да се потапят все по-често във виртуални светове, които стават все по-реалистични. По-кратките иновационни цикли в потребителската електроника водят до много по-широка гама от функции на по-ниски разходи. Това позволява по този начин да се получат повече функции на превозното средство, които могат да бъдат преведени в VR модел по все по-реалистичен начин. Също така е възможно да мащабирате системата до много различни работни станции за разработчици с малко усилия. Това идеално се поддава на стратегията на BMW с нейния фокус върху иновативни технологии и дигитализация. След задълбочена оценка през 2015 г., BMW избра да внедри най-мощните решения, налични в момента. Благодарение на навременната поддръжка, предоставена от мобилния телефон на HTC, няколко комплекта за разработчици на HTC Vive VR вече се използват в пилотни проекти от есента на 2015 г.

HTC VR BMW Group Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема