BMW 330e iPerformance: производителност

Съдържание:

BMW 330e iPerformance: производителност
BMW 330e iPerformance: производителност
Anonim
BMW 330e iPerformance

BMW 330e iPerformance: иновативният plug-in хибриден вариант в гамата на BMW Серия 3 официално дебютира в автокъщата

BMW 330e iPerformance: Иновативният plug-in хибриден вариант в гамата на BMW Серия 3 официално дебютира в представителството.За първи път авангардни BMW i технологии са интегрирани в най-успешния премиум модел в света. BMW Серия 3 Седан вече постави стандарта за спортно представяне и икономия на гориво в своя сегмент с конвенционални двигатели с вътрешно горене. Основните съставки са неговият интелигентен олекотен дизайн, изключителна аеродинамика за своя клас и широко използване на технологията BMW EfficientDynamics като стандарт.

Двигателят с вътрешно горене, монтиран на BMW 330e iPerformance, е базиран на четирицилиндровия бензинов агрегат с BMW TwinPower Turbo технология, който вече два пъти печели наградата Международен двигател на годината. Отличителни характеристики са неговата спортна мощност, изходна мощност от 184 к.с. и максимален въртящ момент от 290 Nm.

Електрическият мотор развива 90 к.с. с максимален пиков въртящ момент от 250 Nm, а силовата електроника е извлечена директно от технологията BMW eDrive, монтирана като стандарт в BMW i3 и BMW i8. Двигателят се захранва от литиево-йонна батерия с капацитет 7,6 kWh (бруто) / 5,7 kWh (нето). Специфичната за модела концепция на високоволтовата батерия, включително системата за управление на батерията и високоефективната система за директно охлаждане идва от марката BMW i. Батерията може да се презарежда от всеки домашен електрически контакт и е монтирана плоска на особено безопасно място в случай на злополука: под товарното отделение.Силовата електроника образува единна интегрирана система, която задвижва електрическия мотор чрез инвертор с течно охлаждане, който управлява потока на енергия от високоволтовата батерия към бордовите електрически системи и осигурява централизирано управление на специфични хибридни функции.

BMW 330e iPerformance следователно предлага системна мощност от 250 к.с. и максимален въртящ момент от 420 Nm, което позволява спринт от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди и достигане на максимална скорост от 225 км/ч. Режимът на шофиране Pure-Electric е възможен при скорости до 120 км/ч и с пробег от около 25 км. Функцията за електрическо усилване е постоянно активирана. Електрическият мотор интегрира мощността на двигателя с вътрешно горене със 100 Nm въртящ момент и може да осигури кратко допълнително усилване - в зависимост от позицията на газта - до 250 Nm.

Мощността, генерирана както от двигателя с вътрешно горене, така и от електрическия мотор, се прехвърля към задните колела на модела BMW 330e iPerformance чрез осемстепенна спортна автоматична скоростна кутия Steptronic с управление от волана, доставена от ZF.Предавателните числа влияят и на двете задвижващи системи, като намаляват механичните и термичните натоварвания върху високоскоростния електромотор. Това има положителен ефект върху експлоатационния живот на електрическата система. Всичко това по този начин избягва използването на класически преобразувател на въртящия момент, което частично премахва допълнителното тегло на електрическото задвижване. Точно както при конвенционалните модели на BMW, ниските загуби от триене на трансмисията Steptronic допринасят допълнително за високата ефективност на задвижващата система на автомобила.

Популярна тема