MINI: 15 години производство в Оксфорд

Съдържание:

MINI: 15 години производство в Оксфорд
MINI: 15 години производство в Оксфорд
Anonim
МИНИ Оксфорд

MINI: историческият завод в Оксфорд, Англия, произвежда емблематичния британски автомобил от 15 години

MINI: историческият завод в Оксфорд, Англия, произвежда емблематичния британски автомобил от 15 години. Новата ера започна точно преди 15 години в производствената площадка в Оксфорд, която по това време беше пропита с традиции. Това е датата на първото MINI, което ще бъде произведено след рестартирането на марката, която слезе от производствените линии - MINI Cooper в Chili Red с контрастен покрив и външни огледала в бяла боя. Както за местоположението, така и за марката, уникалната история на успеха започна, когато първата малка кола в премиум сегмента слезе от линията.

От 2001 г. повече от 2,5 милиона автомобила MINI са произведени в Оксфорд и са продадени в повече от 110 страни по света. Днес заводът на MINI в Оксфорд се нарежда сред най-добрите обекти за производство на автомобили в света.

Наетите служители се увеличиха от 2400 първоначално до повече от 4500 в момента. Работната сила сглобява приблизително 1000 превозни средства на ден на три смени.

Една от особеностите на производствения обект е изключителната степен на гъвкавост. В момента четири модела се произвеждат в Оксфорд. Всеки автомобил се изработва според желанията на клиента въз основа на богатия избор от MINI опции, боя, интериорни цветове и варианти на облицовка. Изключително спортният модел от последно поколение John Cooper Works е „Произведен в Оксфорд“.

"Изграждането на 1000 индивидуални конфигурации на премиум автомобили всеки ден е голямо предизвикателство, което нашите служители овладяват благодарение на изключителното си ниво на страст и опит"

Казва управителят на завода Франк Бахман.

Историята на автомобилното производство в Оксфорд датира от преди повече от 100 години.

Още през 1931 г. Morris влиза в производство в Оксфорд. Наричан е още "Bullnose" поради формата на решетката. Първото "милионно" превозно средство, което излезе от този завод, беше Morris Minor през 1948 г., който се произвеждаше до 1971 г. Класическото Mini се произвеждаше в Оксфорд, както и Morris Mini-Minor от годината на раждането си през 1959 г. до 1968 г.

Решението да се произвежда модерното MINI тук от самото начало беше взето през пролетта на 2000 г. След пълен процес на модернизация от само 13 месеца, всичко беше готово за нова революция в автомобилния сегмент. малка кола.

MINI донесе оригиналния британски дух на пазара, като го пусна в 21 век.

Първоначално планираните производствени цифри бяха бързо надминати и беше обмислен втори вариант на каросерията.Първите модели MINI Convertible отляво на завода в Оксфорд пристигнаха през пролетта на 2004 г. Със смяната на поколението през есента на 2006 г., производствените обекти вече бяха напълно интегрирани в производствения триъгълник на MINI Oxford (конструкция на каросерията, боядисване и сглобяване), Суиндън (преси) и Хамс Хол (двигател).

Популярна тема