Награда за междукултурна иновация 2016: аплодисменти от BMW и UNAOC

Съдържание:

Награда за междукултурна иновация 2016: аплодисменти от BMW и UNAOC
Награда за междукултурна иновация 2016: аплодисменти от BMW и UNAOC
Anonim
Награда за междукултурна иновация 2016

Награда за междукултурни иновации 2016: аплодисменти от BMW и UNAOC по случай победата на „Върнете нещо на Берлин“, която спечели първа награда

Награда за междукултурни иновации 2016: аплодисменти от BMW и UNAOC по случай победата на „Върнете нещо на Берлин“, която спечели първа награда.

Германската инициатива „Върнете нещо на Берлин“(GSBTB) имаше честта да спечели първо място в тазгодишната награда за междукултурна иновация за 2016 г.Десет социални проекта от цял ​​свят бяха номинирани за наградата, с която Алиансът на цивилизациите на ООН (UNAOC) и подкрепата на BMW Group вдъхновиха иновативни междукултурни концепции. В присъствието на Н. Пр. Насир Абдулазиз Ал-Насър (върховен представител на UNAOC) и Бил Макандрюс (ръководител на корпоративните стратегически комуникации, корпоративни и пазарни комуникации на BMW Group), наградата беше връчена снощи на 7-ия глобален форум на Алианса на цивилизациите на ООН в Баку, Азербайджан

Берлинската инициатива излезе като победител сред близо 1000 кандидати от 120 страни и убеди независимото жури, съставено от шестима членове, представляващи международно признати интеркултурни образователни институции.

Германският проект печели наградата за междукултурна иновация 2016

От името на голямата общност „Върнете нещо обратно на Берлин“, основателят Аннамария Олсон прие първата награда, която възлиза на 40 000 щатски долара.

През 2013 г. шведският журналист и New-Berliner имаха спонтанна идея, която се разви в мобилен проект и мрежова платформа и позволява на новодошлите в Берлин от цял ​​свят да организират своето време, енергия и умения в социални проекти и махленска работа. Целта е да се създадат точки за срещи за общности, които обикновено не се обвързват една с друга. По принцип GSBTB работи на три нива: те изпращат нетърпеливи доброволци от местни неправителствени организации из целия град, за да действат като катализатор, създават места, където хората се събират, за да развиват нови идеи и да стартират GSBTB проекти.

GSBTB подкрепя и изпълнява множество проекти с бежанските общности в Берлин, като по този начин дава значителен принос към устойчивата интеграция и междукултурното разбирателство. Тези, които са избягали от своите страни, са не само бенефициенти, но също така стават неразделна част от Give Something Back to Berlin.

„От името на общността на GSBTB, бих искал да благодаря на BMW Group и UNAOC за тази специална награда. Благодарение на тяхната многостранна поддръжка, ние сме в състояние да професионализираме устойчиво нашата платформа и свързаните с нея проекти. Тази награда също е признание за неуморните усилия на нашия упорито работещ доброволец. Без тях и много други „Give Something Back to Berlin“нямаше да се превърне в толкова фундаментална точка за срещи на толкова много хора от цял ​​свят"

казва ентусиазираната Анамария Олсон, основател на GSBTB.

Популярна тема