Интелигентно спешно повикване: BMW Motorrad вика за помощ

Съдържание:

Интелигентно спешно повикване: BMW Motorrad вика за помощ
Интелигентно спешно повикване: BMW Motorrad вика за помощ
Anonim
Интелигентно спешно повикване

Интелигентно спешно повикване: това е новата система от BMW Motorrad, която предупреждава помощниците в случай на инцидент или извънредна ситуация напълно автономно

Интелигентно спешно повикване: това е новата система от BMW Motorrad, която предупреждава помощниците в случай на инцидент или извънредна ситуация напълно автономно. Обаждането за помощ на местопроизшествие или при спешен случай, когато се направи възможно най-бързо, може да спаси животи.

Това е особено вярно за мотоциклетистите.

Поради тази причина BMW Motorrad разработи опционалната система "Интелигентно спешно повикване", която има за цел да извика помощ в случай на произшествие или на спешното място възможно най-бързо.

В случай на злополука системата за интелигентно спешно повикване или eCall, интегрирана в автомобила, може да означава разликата между живота и смъртта.

Както се очакваше през 2011 г. като част от пан-европейския процес eCall, който включва и превозни средства на BMW, тези служби за спешна помощ успяха да реагират по-бързо и да позволят на спасителните екипи да достигнат до мястото на катастрофата от 40 до 50 процента по-бързо. Европейската комисия, отговорна за експеримента по това време, е изчислила, че използването на система eCall може да спаси до 2500 живота всяка година, спестявайки също 26 милиарда евро съдебни разходи.

Интелигентното спешно повикване е използвано за първи път в автомобили BMW през 1999 г. в Европа.През 2007 г. BMW Group разшири тази система за сигурност чрез създаването на интелигентна, трансгранична инфраструктура за кол център. От 2018 г. системата eCall ще бъде задължителна за всички нови автомобили.

Благодарение на синергичните ефекти на BMW Auto, системата трябва да бъде налична за първи път на мотоциклет BMW като опция от началото на 2017 г.

Поддържано сателитно местоположение на спешния сайт

В случай на спешност или злополука, интелигентното спешно повикване се активира автоматично или дори ръчно, изпраща данните за позицията, т.е. координатите на мястото, където е настъпил инцидентът с мотоциклета, и инициира повикване към BMW Call Центрирайте, за да стартирате спасителната верига. Текущата позиция, както и информация за определяне на посоката на движение, се предават, за да се опрости местоположението на мотоциклетиста, ако той някога е бил на труднодостъпни места, като например някои кръстовища на магистрала.

Популярна тема