SpecialMente: партньор на италианския параолимпийски шампионат по боча

Съдържание:

SpecialMente: партньор на италианския параолимпийски шампионат по боча
SpecialMente: партньор на италианския параолимпийски шампионат по боча
Anonim
Особено BMW Italia Paralympic Boccia

SpecialMente: проектът BMW Italia е партньор на първото италианско параолимпийско първенство по боча, организирано от FISPES в Maserà di Padova

SpecialMente: проектът BMW Italia е партньор на първото италианско параолимпийско първенство по боча, организирано от FISPES в Maserà di Padova.

Първите абсолютни титли в историята на параолимпийската боча бяха присъдени на Maserà di Padova (събота, 30 април и неделя, 1 май). Първият италиански шампионат, организиран някога у нас, станал възможен благодарение на подкрепата на BMW Италия като част от програмата за социална отговорност SpecialMente (www.особено.bmw.it), е важен крайъгълен камък по пътя към стартирането на дисциплина, специално насочена към много сериозни увреждания. На събитието присъстваха президентът на FISPES Сандрино Пору, федералният съветник Анджело Чифиело и федералният секретар Марко Пасторе.

Има четирима нови италиански шампиони, принадлежащи към различни клубове, които са се отличили в смесените индивидуални категории, присъстващи в програмата на първия специализиран шампионат на FISPES. За BC1 златото отиде при Jessica Elisabeth Stocco (Orange Bowl), която капитализира 6 точки с трите си победи над своите противници. За BC2 всички отличия отидоха при Mauro Perrone (Polisportiva Superhabily), който лесно премина групата и полуфинала и победи другия финалист Elia Vettore (Orange Bowl) със 7-2.

В категория BC3 сардинецът Франческо Фрау (Sardegna Sport) се открои сред шестимата участници, поставяйки се на върха на класацията с пълни точки (10).Накрая, с два от два спечелени мача, титлата BC5 отиде при Gianfranco Di Prima (Polha Varese).

Карлота Висконти, която винаги е била свързана с проекта SpecialMente чрез курсовете на ски училището в Sauze d’Oulx, беше класирана на трето място в своята категория.

Серджо Солеро, президент и главен изпълнителен директор на BMW Италия, каза:

„Това събитие представлява за нас по-нататъшна стъпка в проекта BocciaRio, който има за цел да доведе за първи път един от нашите представители на Параолимпийските игри. Щастливи сме от голямото участие, а също и от резултата на Карлота, за който особено много се радваме. Освен това, с това събитие, проектът SpecialMente поставя друга, много важна тухла в нашата стратегия за корпоративна социална отговорност, особено тази година, когато празнуваме стогодишнината на BMW Group и 50 години BMW в Италия".

Популярна тема