Apple’ s Автомобил: преговорите с BMW прекъснати

Съдържание:

Apple’ s Автомобил: преговорите с BMW прекъснати
Apple’ s Автомобил: преговорите с BMW прекъснати
Anonim
Колата на Apple - BMW i3

Колата на Apple: BMW и Apple прекратиха преговорите си за ефективно сътрудничество в разработването на първата кола на Apple

Колата на Apple: BMW и Apple прекратиха преговорите си за ефективно сътрудничество в разработването на първата кола на Apple.

Според статия, публикувана наскоро от The Verge, „Индустриални източници“– казва Handelsblatt – че производителите на автомобили са напуснали масата за преговори поради различия, свързани с „Контрол и данни“.

След анализа на журналиста можем да видим неговата гледна точка по аферата Apple-BMW.

"Apple иска колата на Apple да бъде тясно интегрирана в неговия облачен софтуер, докато германските производители на автомобили превърнаха защитата на данните на клиентите в ключов елемент от тяхната бъдеща стратегия", продължава списанието.

Преговорите с BMW се провалиха миналата година, докато дискусиите с Daimler (който управлява Mercedes-Benz) се провалиха едва наскоро.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук посети централата на BMW в Мюнхен миналата година и топ мениджърите на Apple направиха обиколка на фабриката на автомобилната компания в Лайпциг, за да видят как правят своя електрически автомобил: BMW i3. Скоро след това разговорите между Apple и BMW приключиха.

Другата новина е, че Apple ще разчита на компания за производство по договор като австрийската Magna Steyr, която произвежда MINI Countryman (и други автомобили на BMW Group също) от години.

Има ли още място BMW да допринесе за колата на Apple? Може би има стратегически съюзи на масата? Ами ако тази кола в крайна сметка влезе в пряка конкуренция с BMW i3?

Като дългогодишен фен на Apple (някъде тук има Newton в едно чекмедже) аз лично съм очарован от идеята. Но не съм напълно сигурен как BMW може да е допринесло за колата на Apple. И това изглежда като пълна фантазия в този момент.

Популярна тема