BMW X3M: ето го F97

Съдържание:

BMW X3M: ето го F97
BMW X3M: ето го F97
Anonim
BMW X3M F97

BMW X3M: с вътрешния код на F97 започва разкриването на новата форма на мюнхенския спортен SAV

BMW X3M: с вътрешен код F97, новата форма на Мюнхенския спортен SAV започва да се разкрива. С успеха на моделите BMW X5M и BMW X6M, марката BMW M се стреми да разшири своята линия SAV и ще направи това с новото си BMW X3M (F97), базирано на предстоящото ново поколение BMW X3 (G01).

Новото BMW X3 ще пристигне през 2018 г., а BMW X3M се очаква да бъде налично скоро след пускането на пазара. Към BMW X3M ще се присъедини BMW X4M (F98), базирано на предстоящия модел BMW X4 (G02). Така че в момента няма да имаме BMW X4M на база F26.

В сравнение с BMW X3 G01, този прототип Motorsport F97 включва много характеристики на марката BMW M, като по-агресивен дизайн на бронята с големи въздухозаборници, специфични странични прагове, огромен заден дифузьор и малък, но функционален спойлер на покрива. Що се отнася до механиката, можем да видим специфична BMW M спирачна система и класически центриран ауспух с четири изхода. Този прототип беше увековечен пред тестовия център на BMW M-GmbH в Гархинг близо до Мюнхен в Германия.

А останалата част от гамата?

Докато шасито ще бъде модулно и споделено с други модели, като например BMW X4, същото ще бъде направено и за гамата двигатели. Те ще бъдат част от семейството B и ще варират от 2-литров двигател с компресор и 4-цилиндрова TwinPowerTurbo технология до великолепния 3-литров 6-цилиндров.

Ще има и хибридна версия, която ще използва същата архитектура като BMW X5 eDrive, използвайки 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и електрически мотор, общата мощност се очаква да бъде около 300 к.с. и 650 Nm (479 lb -ft) въртящ момент.Тази версия с право ще се нуждае от акумулаторен пакет, който ще увеличи теглото на колата. Електрическият пробег трябва да бъде около 50 км (30 мили), като колата може да достигне 120 км/ч (75 мили в час) само с електрически мотор. Зареждането на батериите може да се извърши с кабел (Plug-in), по традиционен начин и без кабели, като се използва новата технология, вече разработена за i3.

BMW X3M F97
Образ

Популярна тема