BMW: излишък на BMW Серия 3. Намаляване на продажбите

Съдържание:

BMW: излишък на BMW Серия 3. Намаляване на продажбите
BMW: излишък на BMW Серия 3. Намаляване на продажбите
Anonim
Завод на BMW - BMW Серия 3 F30
Завод на BMW - BMW Серия 3 F30

BMW: излишното предлагане пада върху портфолиото на дилъра, който ще се надпреварва да анулира излишъка от BMW Серия 3 от своя автопарк

BMW: свръхпредлагането пада върху портфолиото на дилъра, който ще побърза да унищожи излишъка от автомобили BMW Серия 3 от своя автопарк. BMW вероятно ще прекара остатъка от първата половина на тази година, за да ликвидира запасите в Съединените щати, за да намали огромния дефицит в резултат от края на миналата година, когато победи Mercedes-Benz и Lexus за короната в продажбите на луксозни стоки в САЩ.

Ръководителите на BMW потвърждават негативните забележки от големи дилърски групи, че автомобили като BMW Серия 3 са били в шоурумите и събират прах.

Изпълнителният директор на BMW Северна Америка Фридрих Айхинер каза пред анализатори миналата седмица:

„Коригираме плановете си за производство и преместване, като докарваме повече SUV в Съединените щати; възнамеряваме да увеличим дела на продадените SUV автомобили - като BMW X5 - до 40 процента от 33 процента миналата година. Четвъртото тримесечие не беше толкова силно, колкото се очакваше, и ние взехме бързо решение да изчистим запасите и да се адаптираме към пазарните нива. Това е, което правим и смятаме, че трябва да приключи през второто тримесечие."

От януари до 31 март BMW намали доставките за едноименната си марка от 77 дни на 43 дни, според центъра за данни на Automotive News. В резултат на съкращенията на запасите обемът за една марка BMW е намалял до 95 564 автомобила за първите четири месеца на тази година. Този спад от 9,4 процента върна BMW обратно към Lexus и се доближи до близо 20 000 автомобила на новия лидер в сегмента Mercedes-Benz.

Някои регистрирани автомобили, като BMW Серия 3 Седан, BMW Серия 6 Купе и BMW i3, отбелязаха драматичен спад

Междувременно световният пазар на САЩ нарасна с 3,3 процента през април, тъй като американците се възползваха от достъпните цени на бензина.

Изпълнителният директор на BMW Харалд Крюгер съобщи по време на конферентен разговор след публикуването на резултатите за групата, че:

"Въпреки това премиум-автомобилният сегмент в САЩ през Q1 като цяло отбеляза спад за първи път."

Разширяването на завода в Спартанбърг, Южна Каролина, ще увеличи предлагането на кросоувъри и дистрибуторската мрежа за вносни превозни средства. AutoNation, най-големият търговец на дребно в САЩ, предупреди в началото на януари, че има раздут инвентар от непродадени автомобили, особено луксозни модели.

"Вашето изявление за перспективите е добавено в САЩ за раздела за риска и също е извадено от руския пазар, но очевидно, ако САЩ започне да забавя, BMW ще има много по-голямо влияние върху числата на продажбите."

Анализаторът на Evercore ISI Арндт Елингхорст каза по време на конферентния разговор, успял да убеди перспективата за второто тримесечие предвид финансовия директор.

В междинния си доклад BMW предупреди за "тенденция към влошаване на условията на финансиране" на автомобилния пазар в САЩ,изчислявайки, че общият ръст на продажбите в индустрията ще спадне със скорост от 1,3 процента от 5,7 процента миналата година

Това трябва да доведе пазара до 17,7 милиона за годината, каза компанията.

BMW сега възлага своите надежди на силно възстановяване, по време на което ще завърши тригодишното разширение на своето съоръжение за производство на SUV автомобили на стойност 1 милиард долара.

До края на тази година заводът в Южна Каролина, сега най-големият на компанията в света, ще има общо 450 000 автомобила годишно. Освен това Крюгер каза, че вносът от Германия на неговите BMW X1 и BMW Серия 7 трябва да помогне за увеличаване на продажбите в САЩ.

Препоръчано: