BMW M5 и M6: сбогом на ръчната скоростна кутия

Съдържание:

BMW M5 и M6: сбогом на ръчната скоростна кутия
BMW M5 и M6: сбогом на ръчната скоростна кутия
Anonim
BMW M5 - BMW M6 - Ръчна скоростна кутия

BMW M5 и BMW M6: пазарът в Северна Америка премахва възможността за поръчката им с ръчна трансмисия. Твърде проверете продажбите

BMW M5 и BMW M6: пазарът в Северна Америка премахва възможността за поръчката им с ръчна трансмисия. Твърде проверете продажбите.

Опция само за САЩ, ръчната скоростна кутия не беше специфичен компонент, проектиран от M отдела, а оптимизирана версия на шестстепенната скоростна кутия, открита в BMW 550i. Поради това и факта, че двойният съединител DCT е толкова добър, те приемат нива, близки до нула.

Сега съобщението идва от шефа на BMW M GmbH Франк ван Меел, заявявайки:

„Търсенето падна до нула.“

Не е изненадващо, че BMW M реши да не предлага опцията за ръчна скоростна кутия за следващото поколение големи автомобили M.

Ако искате да закупите BMW V8 с механична скоростна кутия, времето изтича. Вече няма да е възможно да поръчате BMW M5 с ръчна трансмисия вместо стандартната седемстепенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Производството приключва късно през есента. BMW също планира да пусне опцията BMW M6.

Шестстепенната ръчна трансмисия е разработена специално за американския пазар със значителни разходи и усилия, тъй като V8 с двойно турбо произвежда такъв въртящ момент, че блокът за управление и контрол на двигателя трябваше да бъде специално препрограмиран, за да се запази трансмисията.

Въпреки че ръчната трансмисия няма да се върне при следващото поколение BMW M5 и BMW M6, опцията ще остане жива и здрава при по-компактните модели от семейството BMW M, където маржовете са достатъчно високи, за да я запазят в портфолиото за неопределено време..

"При BMW M2, BMW M3 и BMW M4 ръчната трансмисия ще остане"

обещава ван Меел. Това е добра новина.

Популярна тема