BMW M6 GT3: пълен подиум на Nurburgring

Съдържание:

BMW M6 GT3: пълен подиум на Nurburgring
BMW M6 GT3: пълен подиум на Nurburgring
Anonim
BMW M6 GT3 Motorsport Нюрбургринг

BMW M6 GT3 представлява BMW Motorsport в спортни събития от клас GT от януари 2016 г., но носи страхотен резултат: пълен подиум 1-2-3

BMW M6 GT3 представлява BMW Motorsport в спортни събития от клас GT от януари 2016 г., но носи страхотен резултат: пълен подиум 1-2-3. След четири часа от третия кръг на VLN Endurance Championship на Нюрбургринг (Германия), BMW Works, подкрепен от автомобил с номер 31 на Schubert Motorsport, пресече линията на първо място.

Младежкият отбор на BMW Motorsport Джеси Крон (FI), който спечели полпозишън в квалификациите, и съотборниците му Йорг Мюлер (DE) и Марко Витман (DE) осигуриха генералната репетиция за 24-часовото състезание на Нюрбургринг, което ще се проведе на Nordschleife от 28 до 29 май.Те също записаха история на BMW Motorsport като първите победители в новото BMW M6 GT3.

BMW M6 GT3 също завърши втори и трети. Колата на Шуберт Моторспорт № 39, която се състезава със специална ливрея за първи път на честванията по случай 100-ия рожден ден на BMW Group и марката BMW, завърши състезанието на второ място.

Джон Едуардс (САЩ), Лукас Лур (Германия) и Мартин Томчик (Германия) се редуваха да шофират. Третото място бе за автомобил Walkenhorst Motorsport номер 36, управляван от Том Блумквист (Великобритания), Виктор Бувенг (Швеция) и Кристиан Крогнес (НО).

Втората кола на отбора, номер 35, не успя да се състезава в състезанието поради сблъсък в квалификацията.

Благодарение на толкова добри резултати в тези подготвителни състезания, четири BMW M6 GT3 вече заеха своето място в Топ 30 на квалификациите за 24-часовото състезание.И двата автомобила на Schubert Motorsport вече са сигурни, че ще участват, както и кола на екипа на ROWE Racing и кола на Walkenhorst Motorsport.

Популярна тема