Alfa Romeo Giulia: първи контакт

Съдържание:

Alfa Romeo Giulia: първи контакт
Alfa Romeo Giulia: първи контакт
Anonim
Вратите на Alfa Romeo Giulia са отворени на 28-29 май 2026 г

Alfa Romeo Giulia е символът на прераждането на марката змия. Нека се опитаме да разберем дали наистина може да тревожи BMW и другите германци

Alfa Romeo Giulia е символът на прераждането на марката змия. Нека се опитаме да разберем дали наистина може да тревожи BMW и другите германци.

Знаем, че сме единичен блог на BMW, но от тази година ще се опитаме също да наблюдаваме как се движат основните конкуренти чрез „първи контакти“и пътни тестове. Първият, който влезе в този раздел за сравнение, е новата Alfa Romeo Giulia.

За нея се говори и се говори твърде много от години, но сега - физически присъстваща на 28-29 май в представителствата на Alfa Romeo - можем да кажем, че тя е истинска: и как е.

Alfa Romeo Giulia бележи завръщането на марката змия в сегмент, който вече й е познат, този на средните, които с 156 първи и 159 по-късно, тя беше покрила с възходи и падения. Без да отиваме твърде далеч с това, което беше в миналото, можем да разделим историята на Alfa на „преди Giulia“и „след Giulia“.

Да отидем и да разберем!

Първи контакт: естетика

Автомобилът, изложен в представителството на UNICAR Alfa Romeo в Салерно, е Alfa Romeo Giulia Super 2.2 Mjet в цвят Imola Titanium, 18 ″ джанти и кожен салон. Сценичното присъствие е много различно от снимките. Колата изглежда много ниска, поставена и поставена; изпраща съобщение, сякаш казва „И аз съм на партито“. Като онези „готини“момчета от миналото, които се появяват до късно на партита и всички спират да гледат.

Вчера имаше Alfisti (който със 156, 159, а не Giulietta), BMWisti (серия 1, серия 3, серия 5) и Audisti (A3, A4) и всички - с изключение на няколко редки изключения - бяха виждали от първа ръка, че въпреки впечатленията от мрежата - естетическата доброта на колата. Пропорциите на живо са подсилени, колата е "прибрана" със затваряща се задница като Maserati Ghibli, линията на колана напомня в някои отношения на BMW, но е много по-"латинска" и динамична. Предницата - по мое мнение истинската сила на колата - е изключително яростна.

Цветът на колата минава дълъг път, трансформирайки разположението й, от спокойна корпоративна berlinetta до "ядосана" магистрална кола.

Накратко, кола, множество нюанси. Няма да се спирам много на естетиката сама по себе си, тъй като вкусовете са до голяма степен субективни, но можем да говорим за свързването на ламарината, която не показа петна и всички са идеално подравнени.

Дори областта на бронята и фаровете е идеално свързана и също така показва страхотната работа, свършена в аеродинамичния тунел, особено в задната част, където намираме вдлъбнатини на бронята, предназначени да прикриват страничните завихряния на вятър

Разширенията

Изложената кола беше оборудвана с кожен салон Tobacco, който се съчетава добре с интериорен дизайн, който - в зависимост от комбинацията от цветове и вложки - може да бъде спортен и елегантен едновременно. Отваряйки вратата, за да влезем в нея, забелязваме подчертана здравина на същата, с двойно уплътнение както на ограничителя на колона A и B, така и на самата врата.

При теста за „шум при затваряне на врата“открихме тъп, компактен звук. Вратите са леки, но създават страхотно впечатление за здравина. След като подминахме зоната на плочата и видимия водач на седалката, също обект на критики в мрежата, които по никакъв начин не нарушават общата панорама на интериора, сядаме от страната на пътника, или по-скоро слизаме.Тук може да се види, че колата е насочена към шофиране възможно най-близо до земята. Големият централен тунел - където е задвижващият вал (също от въглеродни влакна, както при всички Alfa Romeo Giulia) - не пречи, но е с размерите на подлакътника, без да принуждава най-високите да се сблъскват. покрай страничния панел на седалката. Което ще се случи с тези, които седят на шофьорската седалка и ще бъдат по-високи от 1,85 метра.

Жабката е направена - вътрешно - малко приглушена в сравнение с арматурното табло, но има предимството да е охладена и спира при спускане.

Има много отделения за съхранение на предмети: от централния подлакътник с USB-AUX и допълнителен 12V контакт, добре скрит вътре, до отделението пред скоростния лост. Тук голямата и приятна изненада от страна на Alfa Romeo е предоставянето на ръчна скоростна кутия за всяка версия.

Премествайки се на шофьорската седалка, ние се качваме на шофьорската седалка.Знаете ли, когато седите в леглото, събрани и защитени? Ами това е същото чувство. Таблото е обгръщащо. Централният тунел ви разделя физически (но не твърде много) от пътника и всяка команда е на една ръка разстояние.

Поставяйки ръката върху централния подлакътник, можем да видим как ръчният скоростен лост - в неутрално положение - е само на една длан от позицията на покой: това е резултат от дизайн, насочен към спортно превключване и скоростта на сама маневрира.. Ще се върнем към обмена по-късно.

Воланът е малък шедьовър. Малък … отвратително малък и събран. Изрязан в долната част с великолепния бутон за захранване (Старт / Стоп за по-сръчните), завършващ отляво - както при състезателните коли - което ви кара да се чувствате едно цяло с него. Обработен внимателно - според мен бутоните за управление на радиото и навигатора на спиците са малко прекалено "пластмасови" - но това е глупост в сравнение с качествената кожа, която има на дръжката на волана.

Леката платформа също е отлична, добре свързана със страничната колона, която следва вратата, и с нейния много добре интегриран контролен панел. Подлакътникът на страничната врата също е много мек и е точно там, където човек очаква да бъде. Арматурното табло - флагманът на FAURECIA - е направено така, сякаш е един блок. Без видими фуги в горната част и добре интегрирани хроматично. Няма грапавини или спадове в стила.

Където "се губи" е в преходната зона, с материали, които са твърде различни един от друг в хроматичното третиране, което създава малко объркване за окото. Но ние повтаряме, че това са "глупости".

Зад? Доста е комфортна, колата е събрана, с низходяща линия на покрива, което за най-високите може да е проблем, но е приемлив компромис само за по-ниски от 1,85 и/или комфорт на седене.

Багажникът е доста голям, правилна форма и доста добре завършен. Както всеки модерен автомобил, рафтът на багажника не е завършен, показвайки голия метален лист и субуфера на разширената аудио система с 11 високоговорителя, доставени от Harman-Kardon

Тест драйв: как се справя Giulia?

Повече от тест, първи контакт. Много хора чакаха там и времето, което трябваше да се посвети на всяко тестово шофиране, трябваше - неизбежно - да бъде изпито. Десет минути бяха достатъчни, за да разберете някои аспекти на Alfa Romeo Giulia.

Седнете зад волана на бяла Alfa Romeo Giulia 2.2 Mjet със 150 к.с. с ръчна скоростна кутия, с 18 ″ джанти и гуми Pirelli P7 RFT, бавно се придвижваме от паркинга на представителството към пътя, отворен за обществеността. Стойките, присъстващи вътре в престилката, ни карат веднага да видим твърдост на сдвояването на гуми и джанти при резки удари, които предизвикват момент на раздразнение. Но това до голяма степен се преодолява чрез използване на не-RFT гума, както много собственици на BMW вече знаят.

Съединителят е мек и регулируем. Идвайки от съединител на 1,3-литров бензинов автомобил, това очевидно е по-тежко, но не изисква много усилия.Тестван в неутрален режим - с каноничния ДНК лост на Alfa Romeo - колата е тиха, отзивчива и с много прецизно управление.

Превключването е бързо, плавно, а скоростите се наричат ​​автоматични. Chicca е обратното "всичко наляво", както беше в скъпите и красиви лостчета на BMW (за тези, които не са наясно, ръководството е същото като на BMW, или ZF и / или Getrag в зависимост от това дали вземете Alfa Romeo Giulia или Giulia Quadrifoglio)

Управлението е много прецизно, с много малка мъртва зона. Лек, но се очаква да се втвърди повече с увеличаване на скоростите. В сравнение с пълното хидравлично управление на ZF на моята стара серия 5, той е много по-лек. Където искаш да минат предните колела, той ги настройва. Седалката включва внезапни промени в посоката и опората за левия крак е много удобна за подпиране.

Задницата следва всичко вярно и колата е като на пистата. Няма несигурност и при поддържане в бързите завои (>100 км/ч по магистралата) не се разваля ни най-малко.

Двигателят в същото време, въпреки че има само 150 к.с., е гладък. Много мек и въпреки че с изминати само 2000 км (само TEST Drive от 9:00 сутринта, успях да се кача в колата в 11:30, Ед) е много еластичен. Той избутва „vigorso“до 3500 оборота в минута и след това пада естествено. Мисля, че дава най-доброто в комбинация с отличния 8-степенен автоматик на ZF. Но щеше да загуби вкуса на онази здрава ръчна скоростна кутия, която отдавна бях премахнал.

Да отидем на Dynamic. Освен промяната на графиката в 8,8-инчовия екран с черен панел, това не предвещава много промяна в душата.

Много лекото управление става леко и двигателят се издига по "по-лош" начин. Но те са нюанси. Там, където се забелязва промяната, е в отдела за окачване, където логиката на намесата на стабилизиращите щанги става по-преобладаваща и прави колата много по-прецизна при вмъкване и суха при неравности. При смяна на посоката за избягване на дупки в асфалта при около 70 км/ч, колата не прави завой и шасито следва всички промени на натоварването.

Много modubalibi на спирачките. Веднага страхотно усещане за педала и изглежда няма признаци на умора.

Накратко, всеки, който е карал BMW веднага се чувства като у дома си в тази кола.

В заключение

Alfa Romeo Giulia е завръщането на Alfa Romeo. Има някои недостатъци в младостта си, някои недостатъци на пръв поглед, но колата е там.

Всеки, който като мен притежава BMW, ще намери в това Alfa Romeo всички характеристики, които някога са принадлежали на BMW.

Комфорт и спортност, лукс и спорт, антитеза и теза заедно. Но защо тогава да го купувате, ако ценовият диапазон е наравно с немските благородници? Защото това е първата кола, която се чувстваш ушита само след 2 км шофиране. И това е усещане, което не се среща дори при най-новото BMW Серия 3 F30.

Бих ли го купил? Определено да.

Това е подготовката на колата

Вратите на Alfa Romeo Giulia са отворени на 28-29 май 2026 г

Популярна тема