Абигейл Рейнолдс ще присъства на предстоящото BMW Art Journey

Съдържание:

Абигейл Рейнолдс ще присъства на предстоящото BMW Art Journey
Абигейл Рейнолдс ще присъства на предстоящото BMW Art Journey
Anonim
Абигейл Рейнолдс BMW Art Basel

Абигейл Рейнолдс ще присъства на предстоящото BMW Art Journey. Английският художник ще има честта да посети изгубените библиотеки на историческия „Път на коприната“

Абигейл Рейнолдс ще присъства на предстоящото BMW Art Journey. Английският художник ще има честта да посети изгубените библиотеки от историческия "Път на коприната". Международното жури единодушно избра от кратък списък от трима художници, чиито творби бяха изложени в сектор "открития" на тазгодишното изложение Art Basel в Хонконг.

Художествената практика на Абигейл Рейнолдс е тясно свързана с книгите и библиотеките. След като изучава английска литература в Оксфордския университет, той често черпи вдъхновение от литературни есета и от фигури на места и моменти от миналото, настоящето и бъдещето. Като се има предвид тази дълбока връзка с библиотеките и литературата, не е изненада, че проектът на Рейнолдс за 2016/17 BMW Art Journey е „ Руините на времето: Изгубените библиотеки на Пътя на коприната,“ще й позволи да свърже сложните религиозни и светски разкази на Европа и Азия, както за да разшири настоящите си интереси, така и работните си методи чрез огромна серия от многоконтинентални посещения на исторически и легендарни хранилища на книги.

Художникът ще проследи отново шестнадесет библиотечни обекта, изгубени поради политически конфликти, грабежи, природни бедствия и войни. Концептуално, Абигейл Рейнолдс възнамерява да изследва пространства и празноти, като библиотеката символизира невъзможността за разбиране на всички знания.

„Изследванията, които направих по време на това пътуване, са в полза на известното, но ще ме накарат да се запитам какво разбираме под знание. Не искам да вземам урок по история, а философско пътешествие."

Това са думите на художника.

По пътя Рейнолдс ще събира представяния в различни форми: 3D сканирания, фотография, микроскопични изображения, писмен текст, планове или системи за каталогизиране. Въз основа на това обширно изследване той възнамерява да създаде група от форми на книги, отпечатъци, колажи и произведения от движещи се изображения, като последното е първият му опит да работи чрез тази среда. Изображения, текстове и други документи от преживяването, след приключването му, ще бъдат включени в книга - по този начин ще завърши едно пътуване, което започва и завършва със създаването на библиотеката.

Абигейл Рейнолдс BMW Art Basel
Образ

Популярна тема