BMW Motorrad R 5 Hommage: почит към легендарното BMW R 5

Съдържание:

BMW Motorrad R 5 Hommage: почит към легендарното BMW R 5
BMW Motorrad R 5 Hommage: почит към легендарното BMW R 5
Anonim
BMW Motorrad R 5 Hommage Concept

BMW Motorrad R 5 Hommage: отдава почит на легендарното BMW R 5, родено преди 80 години! Уникално събитие, Concorso d’Eleganza на Villa d’Este, което прави тази концепция още по-зрелищна

BMW Motorrad R 5 Hommage: отдава почит на легендарното BMW R 5, родено преди 80 години! Уникално събитие, Concorso d’Eleganza на Villa d’Este, което прави тази концепция още по-зрелищна.

Вдъхновен от фабрично изработената състезателна версия от 1935 г., това беше зашеметяващ състезателен мотоциклет от края на 30-те години на миналия век с иновативната си лека рамка.За да отпразнува 80-ата годишнина на BMW R 5, BMW Motorrad отдава почит на този емблематичен модел на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2016 със специален модел: BMW R 5 Hommage.

BMW R 5 Hommage интерпретира същността на мотоциклетизма по модерен начин, съчетавайки света на историческия мотоциклетен дизайн с модерния свят на персонализирани мотоциклети.

Едгар Хайнрих, ръководител на дизайна на BMW Motorrad, казва:

"Когато дебютира, R 5 беше не само инженерен шедьовър, но се открояваше с чистотата на своите линии и елегантността на своите пропорции. Според мен R 5 си остава един от най-атрактивните мотори в историята на BMW и до днес. Неговият чар и уникалната му красота се крият в неговата простота"

Ола Стенегард, ръководител на автомобилния дизайн и творчески директор Heritage BMW Motorrad, добавя:

„В съвременния свят е много лесно да направиш живота сложен, но е много сложно да го опростиш.BMW R 5 улавя квинтесенцията на мотоциклета. Нашето намерение беше да уловим неговата чистота и елегантна естетика и да го пренесем в днешния ден - създавайки респектираща комбинация от старата школа и високите технологии, с високоефективно „запрашаване“."

Винтидж и персонализирани

BMW R 5 Hommage показва как светът на ретро мотоциклетите се смесва хармонично със света на персонализираните мотоциклети. Туптящото сърце на този проект е 500cc двуцилиндров двигател, доставен от мотоциклетния ентусиаст Sebastian Gutsch. Този боксерен двигател беше повреден по време на състезание и даде отправна точка за създаването на BMW R 5 Hommage.

Както при персонализирания мотоциклет, BMW R 5 Hommage е построен на ръка от чист лист хартия. На Рони и Бени Норен е възложено да изработят различните компоненти въз основа на проекти, предоставени от дизайнерския екип на BMW Motorrad: двамата братя създават мотоциклети по поръчка от тридесет години.

Историческото сърце …

Четиритактовият боксер двоен двигател на R 5 е новопроектиран по това време и се гордее с максимална мощност от 24 к.с. при 5500 об./мин. Разпределението беше верига с двоен разпределителен вал. Освен това благодарение на иновативната заварена овална тръбна рамка, лекият R 5 достигна максимална скорост от 135 км/ч, което го прави почти толкова бърз, колкото 750cc R 17 с 33 к.с. - поради което често се избираше за състезания. като двигател, избран за BMW R 5 Hommage, повреден по време на състезание. Няколко компонента на възпоменателния мотоциклет, като капака на клапана и предния щит на боксерния двигател, са произведени от алуминий, започвайки от оригиналния дизайн: те придават на историческото сърце нотка на модерност.

… в костюм по поръчка

Двамата доайени на персонализираните мотоциклети, Рони и Бени Норен, бяха идеалните партньори за проекта BMW R 5 Hommage, за да облекат историческото сърце и да произведат липсващите компоненти на двигателя и скоростната кутия.Останалите части постепенно се оформят в работилницата на братя Норен въз основа на чертежите на дизайнерския екип на BMW Motorrad. Всички компоненти като рамката, резервоара и задния калник са уникални части - ръчно изработени - което прави BMW R 5 Hommage истински персонализиран мотоциклет. Преди всичко, новите преработени компоненти пренасят оригиналния пуристичен характер на R 5 в бъдещето.

Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема