Сударшан Шети се присъединява към програмата Rolls-Royce Art

Съдържание:

Сударшан Шети се присъединява към програмата Rolls-Royce Art
Сударшан Шети се присъединява към програмата Rolls-Royce Art
Anonim
Сударшан Шети Арт Ролс Ройс

Сударшан Шети, един от най-известните художници в Индия, се присъединява към програмата Rolls-Royce Art

Сударшан Шети, един от най-известните художници в Индия, се присъединява към програмата Rolls-Royce Art.

Rolls-Royce Motor Cars има удоволствието да обяви, че Сударшан Шети ще бъде следващият художник по поръчка за програмата Art Rolls-Royce.

Shetty е един от най-прочутите индийски художници на своето поколение и е признат за своята артистична практика, която включва енигматични скулптурни инсталации, които отразяват съвременния градски живот.

Новата работа на Шети ще приеме формата на двуканален филм, закотвен от две скулптури.

Поръчката ще се основава на индийска народна приказка и е планирано да бъде представена в Мумбай на 5 ноември 2016 г., заедно с текущия му обществен арт проект „Летящ автобус“в Maker Maxity в комплекса Bandra-Kurla, Мумбай

Новата комисия ще се премести в Ню Делхи. Шети ще стане първият художник от Индия, който ще участва в програмата Art Rolls-Royce, основана, за да отпразнува ангажимента на марката да създава уникални, редки и естетически мощни автомобили, които надхвърлят света на транспорта, за да се превърнат в произведения на изкуството.

Наскоро беше назначен за артистичен директор на биеналето Кочи-Музирис, което се открива през декември 2016 г. Новата комисия ще вземе пример от популярна народна приказка от Южна Индия, която е алегория на артистичното изразяване и значението на творчеството.Две структури ще представляват къщата и общественото пространство, включени в историята, докато филмът изобразява историята на съпруг и съпруга, в момент, когато съпругата си представя история и песен от дъха си, докато спи. Скулптурите ще представят ключовите моменти от историята и ще бъдат строго ръчно изработени, което отразява изкуството на изработката.

Излъчван на два екрана, филмът ще предаде усещане за разгръщането на времето, докато изследвате разказа, докато навлизате в света чрез език и музика.

Rolls-Royce има споделен етос със света на изкуството, всеки автомобил Rolls-Royce е изработен по поръчка, поръчан заради естетическата си сила с най-добрите материали и има своя собствена история за разказване. Следователно е намерена обща философия между марката и художника.

Работата на Шети задава въпроси за момента в творческия процес, когато историята се превръща в история и когато песента става песен. Неговото убеждение е, че художникът носи история и че е наложително да я изрази.

Торстен Мюлер-Ötvös, управляващ директор, Rolls-Royce Motor Cars, коментира:

"Сударшан Шети е признат за един от най-иновативните художници в Индия за своето поколение. Щастлив съм да приветствам Сударшан в програмата на Art Rolls-Royce; е художник, чиято работа отразява нашия стремеж към съвършенство. Индия е важна част от наследството на Rolls-Royce и за нас е голямо удоволствие, че Sudarshan ще вплете Rolls-Royce в процъфтяващата индийска художествена сцена."

Популярна тема