Rolls Royce Cullinan: няма да бъде “ чудовищен камион”

Съдържание:

Rolls Royce Cullinan: няма да бъде “ чудовищен камион”
Rolls Royce Cullinan: няма да бъде “ чудовищен камион”
Anonim
Rolls Royce Cullinan

Rolls Royce Cullinan: бъдещият екстра-луксозен SUV на "Spirit of Ecstasy" няма да бъде мачо изглеждащ офроуд автомобил, а ще следва стандартите за красота и елегантност, очаквани от Rolls

Rolls Royce Cullinan: бъдещият екстра-луксозен SUV на "Spirit of Ecstasy" няма да бъде мачо изглеждащ офроуд автомобил, а ще следва стандартите за красота и елегантност, очаквани от Rolls.

Rolls-Royce публикува малко информация за това какво да очаквате от своя предстоящ SUV.Наричан вътрешно Project Cullinan, първият офрод, създаван някога от британската компания, ще стои върху нова алуминиева пространствена рамка. Архитектурата ще осигури задвижване с "магически килим", което купувачите очакват от седаните, купетата и кабриолетите на Rolls-Royce от десетилетия, въпреки много по-високия просвет.

Говорейки за просвет, Rolls Royce Cullinan няма да бъде чудовищен камион, каза Адриан ван Хойдонк, ръководител на дизайнерския отдел на BMW.

Проектът е финализиран, но дизайнерът е спрял да разкрива окончателните линии, които ще има офроудърът.

Обявен като Rolls, който може да се кара всеки ден, Rolls Royce Cullinan вероятно ще бъде пуснат на пазара с V12 двигател, който ще споделя с други модели в гамата на Rolls. Слуховете сочат, че към 12-цилиндровия ще се присъедини хибридна трансмисия, но на този етап няма нищо официално.

Докато Rolls-Royce никога не е правил своя дебют в SUV сегмента досега, компанията посочва, че е създала повече от няколко офроуд превозни средства през дългата си история.

„Когато марката започна за първи път, колите обикновено имаха широк просвет и огромни колела и бяха използвани от махараджите и други хора за шофиране от Европа до Далечния изток“, каза той. ван Хойдонк в интервю със списание Top Gear.

Rolls Royce Cullinan - име, което може да не се използва в производствения модел - се очаква да направи официалния си дебют през 2018 г.

Популярна тема