Quadrennial d’ Изкуство: на 16-ото издание на BMW с неговия Art Car

Съдържание:

Quadrennial d’ Изкуство: на 16-ото издание на BMW с неговия Art Car
Quadrennial d’ Изкуство: на 16-ото издание на BMW с неговия Art Car
Anonim
Квадринале на изкуството - BMW Art Car от Сандро Чиа

Квадриенале на изкуството: BMW Italia, партньор на 16-ото издание, ще изложи BMW Art Car на Сандро Чиа по повод стогодишнината на BMW Group

Квадриенале на изкуството: BMW Italia, партньор на 16-ото издание, ще изложи BMW Art Car на Сандро Чиа по случай стогодишнината на BMW Group.

BMW Italia ще бъде партньор на шестнадесетото издание на Квадриналето на изкуството, което ще се проведе в столицата от 13 октомври 2016 г. до 7 януари 2017 г. в Palazzo delle Esposizioni на via Nazionale и в някои клонове, които ще бъдат домакини посветени събития.Сред тях ще бъде BMW Roma City Sales Outlet на улица Барберини 94.

Квадриеналето, основано през 1927 г., е националната институция, която има за задача да популяризира италианското съвременно изкуство чрез голяма изложба, провеждана на всеки четири години, за да покаже тенденциите в нашето визуално изкуство. Куратори на 16-ото квадриенале на изкуствата ще бъдат Микеле Д'Аурицио, Луиджи Фаси, Симоне Франджи, Лука Ло Пинто, Матео Лукети, Марта Папини, Кристиана Перела, Доменико Куаранта, Денис Вива, Симоне Чилия и Луиджия Лонардели (последните двама присъстваха заедно). Имената им бяха избрани въз основа на представянето на подробен проект за визуалните изкуства в Италия след 2000-те след покана за участие в търг, пуснат миналия септември, адресиран до шестдесет и девет куратори от най-новите поколения.

BMW Italia, в сътрудничество с отдела, отговарящ за културните дейности на BMW Group в Мюнхен, ще допринесе за реализацията на изложбата, която ще бъде организирана на via Nazionale, чрез изложбата на създадения BMW Art Car от Сандро Чиа през 1992 г.Сандро Чиа е единственият италиански художник, участвал в проекта BMW Art Car, а през същата година флорентинският автор създаде важна изложба в рамките на XII квадриенале: „Италия 1950 – 1990. Профили Диалектични ситуации“, която беше проведе в Palazzo delle Esposizioni от 9 юли до 21 септември.

Ангажиментът на BMW Italia ще включва и търговския център BMW Roma City на улица Барберини 94, където ще бъде изложен "макетът" на BMW Art Car на Сандро Чиа, който художникът използва като подготвително платно за финалната работа. Тази инициатива е част от проекта "Квадриенале в града", който ще включи галерии, музеи и места в столицата в изграждането на пътека, която ще превърне събитието в истинско събитие на италианското съвременно изкуство.

Популярна тема