BMW Quad-Turbo Diesel B57S: всички подробности

Съдържание:

BMW Quad-Turbo Diesel B57S: всички подробности
BMW Quad-Turbo Diesel B57S: всички подробности
Anonim
BMW Quad-Turbo Diesel B57S

BMW Quad-Turbo Diesel B57S: разкриваме всички детайли, които характеризират новия BMW дизел с четири турбини, който оборудва неговия модел x50d

BMW Quad-Turbo Diesel B57S: разкриваме всички детайли, които характеризират новия BMW дизел с четири турбини, който оборудва неговия модел x50d.

Вече имахме възможността да оценим с течение на времето добротата и електрическото управление на 381 к.с. N57S triturbo, който оборудва BMW M550d, BMW 750d, BMW X5 M50d и BMW X6 M50d. И също така видяхме как немските тунери не са се опитали да сложат ръка на този стратосферен двигател, леко увеличавайки и без това значителната му мощност или го инсталират в невероятни автомобили.

Това, което искаме да разберем днес, е защо този нов B57S е много различен от предишния N57S.

За да не бъде надминат от новия 4.0 V8 на Audi, който оборудва Audi SQ7 TDI, задвижван от тандем от конвенционални турбокомпресори, към които е добавен електрокомпресор, BMW не загуби сърце и оборудва своя нов 3.0-литров „модулен“6-цилиндров дизел с четири турбокомпресора: ражда се BMW Quad-Turbo Diesel B57S. Правилно прочетохте: четири турбокомпресора

BMW наскоро разкри този нов двигател на 37-ия Международен автомобилен симпозиум във Виена и той е удар в лицето на Audi и неговия слаб тритурбо двигател. Този 3,0-литров BMW Quad-Turbo Diesel, 6-цилиндров редови двигател е в състояние да достави 400 HP и 760 Nm въртящ момент: да кажем, че с този въртящ момент можете да изкорените малко дърво без много проблеми. Цялата тази чудовищна двойка достига своя максимален връх при 2.000 оборота в минута и остава там до почти 4000 оборота в минута, след което бавно намалява до 5000 оборота в минута. Въпреки лудата мощност, този нов двигател B57S се твърди, че може да измине 17,5 км с един литър гориво. Не е лошо за двигател с достатъчен въртящ момент, за да тегли малък астероид.

Новото BMW Quad-Turbo Diesel B57S ще използва постоянно многостепенно турбокомпресор с две турбини с ниско налягане и две турбини с високо налягане.

Системата за впръскване Common Rail е оборудвана с пиезоелектрически инжектори, способни да пренасят максимално налягане от 2500 бара, доставяно от помпата на системата CR.

Охлаждането на въздушния заряд във всмукателната кутия също ще бъде значително подобрено с нови канали без вихрови клапани, но със специален дизайн.

Първият автомобил с този звяр под капака беше BMW 750d, способен да покрие класическите 0-100 км/ч само за 4,5 секунди, което за 3,0-литров дизел е наистина впечатляващо.

Настоящото BMW 750i, със своя 4,4-литров V8 осемтактов двигател с технология TwinPowerTurbo и двойно турбо компресор, е в състояние да измине същия спринт за 4,3 секунди. Въпреки че това е малко по-бързо, то не може да се мери с впечатляващата комбинация от скорост и ефективност на двигателя B57. Опитайте се да получите среден разход от 17,5 км/литър от BMW 750i!

Но не само незабавното въздействие прави този двигател толкова специален; също така в бъдеще ще ви накара да почувствате цялата му „мощ“; този двигател отговаря на всички федерални разпоредби от близкото бъдеще. По този начин това означава, че BMW ще има турбодизелов двигател, способен да отговаря на бъдещите разпоредби за емисиите още сега. Поради тази причина BMW също иска да се отдалечи от версията V8: достатъчно е да имате четири турбокомпресора, за да постигнете максимална ефективност.

Този нов B57S също е добре склонен да увеличава оборотите и достига червената линия, разположена при около 6000 оборота в минута без изстрел.Очевидно бензиновият двигател може да изрази по-голям брой обороти в минута, но прогресията, която има този дизел, е много изненадваща. Което не се очаква. Това дава на двигателя малко повече характер от "традиционния" двигател с компресионно запалване и всъщност може да позволи на целия автомобилен пакет да бъде по-забавен за шофиране. Това, разбира се, е забавно, ако не прекалявате със 760 Nm, разкъсвайки парчета асфалт и гума по пътищата, по които обикновено се движите.

Образ Образ Образ Образ Образ Образ
Образ

Популярна тема