BMW Art Cars: покажете 18-та и 19-та кола

Съдържание:

BMW Art Cars: покажете 18-та и 19-та кола
BMW Art Cars: покажете 18-та и 19-та кола
Anonim
BMW Art Cars
BMW Art Cars

BMW Art Cars: BMW Art Cars на Цао Фей и Джон Балдесари, съответно номер 18 и 19, бяха представени в Art Basel

BMW Art Cars: BMW Art Cars на Цао Фей и Джон Балдесари, съответно номер 18 и 19, бяха представени в Art Basel.

BMW Group представи първите изображения за предстоящите BMW Art Cars по време на арт интервю с Карим Хабиб, вицепрезидент на BMW Automobile Design, в Art Basel.

Китайският художник Cao Fei (1978) и американската легенда John Baldessari (1931) дадоха представа за процеса на проектиране и разкриха своите идеи за дизайн на своя BMW Art Cars Concept. Базовият модел и на двамата артисти е BMW M6 GT3. С усилията си Као Фей и Джон Балдесари ще се присъединят към редиците на изключителни творци като Александър Калдър, Франк Стела, Рой Лихтенщайн, Анди Уорхол, Робърт Раушенберг, Дейвид Хокни и Джеф Кунс.

Харалд Крюгер, председател на борда на директорите на BMW AG:

„Радваме се да работим заедно с двама много иновативни и влиятелни художници, Cao Fei и John Baldessari, в създаването на два нови BMW Art Cars. Джеф Кунс свърши фантастична работа по най-новия ни арт автомобил и нямаме търпение да го оценим още повече. Всеобхватното любопитство на Фей, както и интуитивният минимализъм на Джон, ще добавят стойност към нашата колекция, която е ненадмината."

Двама художници, два подхода към дизайна

18-ти BMW Art Car от Cao Fei

„Темата на този век е, че навлизаме в пейзаж на „ничия земя“, например автономни автомобили и самолети и виртуална реалност. Очаквам да надскоча сегашния контекст на „кола“и да прегърна нови възможни начини на изразяване. За мен това ще бъде нещо, което ще включва не само артиста, но и публиката."

Cao Fei

19-ти BMW Art Car от Джон Балдесари

„За мен колата определено е икона на съвременния живот. Направих каросерията, но това е първият път, когато в известен смисъл си сътруднича. Не съм проектирал колата - аз си сътрудничих с дизайнерите на колата. Мисля, че предизвикателството е да направиш нещо, което не може да бъде разбрано от една гледна точка, а само от цялостна гледна точка. Разбрах, че използването на цветни точки е нещо като емблематична серия, така че трябваше да ги включа. Всъщност правя реклама на себе си."

Джон Балдесари

BMW Art Cars
BMW Art Cars

Популярна тема