Rolls Royce Vision NEXT 100: 103EX Grand Sanctuary

Съдържание:

Rolls Royce Vision NEXT 100: 103EX Grand Sanctuary
Rolls Royce Vision NEXT 100: 103EX Grand Sanctuary
Anonim
Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX
Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX

Rolls Royce Vision NEXT 100: е третата концепция, представена от Rolls-Royce, известна с вътрешното име 103EX Grand Sanctuary

Rolls Royce Vision NEXT 100: е третата концепция, представена от Rolls-Royce, известна с вътрешното име 103EX Grand Sanctuary.

„Днес Rolls-Royce, водещата луксозна марка в света, определи бъдещето на луксозната мобилност. Пристигането на Rolls Royce VISION NEXT 100 смело сочи към светло бъдеще за нашата марка, където индивидуалните нужди на нашите покровители за пълна и автентична персонализация ще бъдат посрещнати чрез изящно сливане на технология, дизайн и характерна за Rolls майсторска изработка. Royce ".

Торстен Мюлер-Ötvös, управляващ директор, Rolls-Royce Motor Cars

”С Rolls-Royce VISION NEXT 100 внимавахме да не се спираме на миналото. Искахме да бъдем възможно най-иновативни и в същото време да надхвърлим историята на дизайна на марката."

Джайлс Тейлър, директор дизайн, Rolls-Royce Motor Cars

Това „Vision Vehicle“е едно от четирите, обявени от BMW Group в Мюнхен на 7 март 2016 г. за честванията на своята стогодишнина - СЛЕДВАЩИТЕ 100 години.

Освен че е стогодишнината от 2016 г. на BMW Group, това също така представлява ключов момент в историята на автомобилите Rolls-Royce. За Rolls-Royce краят на производството на седмото поколение Phantom - смятан от ентусиастите за "най-добрият автомобил в света" - представлява завършването на първата фаза от ренесанса на марката Rolls-Royce под попечителството на BMW Група.

Успехът на Phantom, Ghost, Wraith и сега Dawn служи като основа за смела нова глава.

Rolls-Royce направи крачка в бъдещето, като смело предложи безкомпромисен, напълно самоуправляващ се, ръчно изработен, персонализиран автомобил за онези клиенти, които искат емоционална привързаност към своя автомобил. Това разсъждение ги доведе до първия ключов принцип: Лична визия

Личната визия

Rolls Royce VISION NEXT 100, както беше представен в Лондон, е само един пример от поредица от възможни лични визии на Rolls Royce на бъдещето. Наистина, в еволюцията на днешното изживяване на Rolls-Royce Bespoke, вкусът на клиентите ще повлияе върху дизайна на техния Rolls-Royce и как ще бъде конфигуриран. В духа на великите каросерии от миналото, Rolls-Royce ще създаде шасито на бъдещето от най-модерните материали, а задвижването на автомобила ще бъде ръчно изработен двигател с нулеви емисии.

Пътуването без усилие

105 години след създаването си през 1911 г., Spirit of Ecstasy, моделиран от скулптора и художник Чарлз Сайкс, след Елинор Торнтън, тихо води всеки Rolls Royce и неговия собственик през важните събития от живота им. Тя присъства като елегантно присъствие на някои от най-важните събития в историята. Днес гласът на Елеонора живее в Rolls-Royce VISION NEXT 100, доставяйки мечтата за безпроблемно бъдеще за своите собственици. Телематично свързан с всеки аспект от живота на своите собственици и заобикалящата ги среда, "Елеонор" се превръща в техен виртуален помощник и шофьор, освобождавайки ги от всички усилия и всякакви тежести. Импрегниран със собствен изкуствен интелект, той работи интуитивно, за да съветва собствениците си относно маршрути, разписания и опции, преди да напуснат жилището си, запомняйки срещи и дейности и в допълнение към предложения за улесняване на всякакви предвидени пречки.

The Grand Sanctuary

"Простотата е основната бележка на цялата истинска елегантност."

Коко Шанел

Готови да тръгнем за следващото пътуване благодарение на „Eleanor“, нашите собственици са възхитени от Rolls Royce VISION NEXT 100 Years и го очакват с нетърпение. При влизане в голямото светилище, нашите пътници, с невероятна грация и достойнство, се качват като в държавните вагони от миналото, заемайки местата си на най-добрата седалка в къщата. Пашкул във футуристичната, но ръчно изработена атмосфера на салона, единичната врата и сенникът с форма на черупка обгръщат пътниците в тишина и лукс. Както може да се очаква от Rolls-Royce, средата на Grand Sanctuary е направена от най-ценните и съвременни материали. Неочаквано е усещането за лекота и простота, непринудена елегантност. Верно на този дух, отделението за пътниците е заобиколено от най-модерната ръчно изработена верига от дървени панели Macassar, които покриват цялата вътрешна врата, продължавайки зад щедрия OLED екран и до втория пътник отстрани на дивана. Това гарантира непрекъсната, красиво чиста и скулптурна повърхност, когато екранът е изключен. В центъра на интериора е красивият диван. Най-добрата седалка в къщата е изящна, футуристична дизайнерска интерпретация на модерни мебели. Облечен в най-пищните материи, той създава впечатлението, че се носи в пашкула на купето, благодарение на умелото използване на модерни светлини и материали. Вдъхновени от ранния Rolls-Royce Royale, но също и от пионерската работа, извършена върху Rolls Royce Phantom Serenity от 2015 г., дизайнерите са използвали върховния символ на елегантност – коприната – за да облекат дивана. Този най-естествен и чувствен материал се комбинира с вълна, за да създаде добре структуриран луксозен трон в цвят слонова кост, върху който се превозват нашите пътници.

Голямото пристигане

Духът на екстаза, решетката Pantheon, дългият капак на двигателя и емблематичните пропорции на цялото превозно средство. Същият размер на Rolls Royce VISION NEXT 100 обявява важността на неговия ценен товар. Дълга 5,9 метра и висока 1,6 метра, тя отразява перфектните размери на днешния ден. Междуосието е равно на това на Rolls-Royce Phantom EWB, докато вечно постоянният Spirit of Ecstasy нараства, напомняйки за кралските призраци от 1920 г. Ръчно изработен от най-добрите европейски майстори на стъклото днес, той свети, за да бъде класиран бъдещето на лукса. От тези вечни дизайнерски икони на Rolls-Royce струят грациозни, вълнообразни линии и изразителни повърхности, които се комбинират, за да създадат напълно футуристична визия на възможен екстериор на Rolls-Royce.

Блестящият метал на решетката се издига над носа, около основата на Spirit of Ecstasy и по горната част на лазерните обръчи на окачените фарове, преди да се свие около дългата страна на капака на автомобила, като демаркационна линия между горната и долната част на автомобила. Не спирайте в краищата на капака, тази красива характеристика на метала създава красива странична линия на талията, която минава по горния ръб на предната врата, описвайки парабола и над задното рамо на задната част на автомобила, която обгражда задната част на задния прозорец и през другата страна. Тази разделителна линия подчертава двуцветната дизайнерска схема на автомобила. Плотът е изработен изцяло от тъмно стъкло

Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX
Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX
Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX
Rolls Royce Vision NEXT 100 - RR 103EX
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема