Rolls Royce: чат с Torsten Müller-Ötvös

Съдържание:

Rolls Royce: чат с Torsten Müller-Ötvös
Rolls Royce: чат с Torsten Müller-Ötvös
Anonim
Изпълнителен директор на Rolls Royce_torsten-muller-otvos

Rolls Royce: разговор с главния изпълнителен директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Ötvös за бъдещата посока на марката и нейните стремежи

Rolls Royce: разговор с главния изпълнителен директор на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Ötvös за бъдещата посока на марката и нейните стремежи

Преди няколко дни Rolls Royce наскоро пусна своята концепция Rolls-Royce Vision NEXT 100, първото „Vision Vehicle“, проектирано някога от известната британска марка. Докато компанията майка на Rolls Royce BMW е предвидила много Vision Vehicles, това е първото за Rolls, така че е голяма работа.

Освен това се отклонява малко от традиционната философия на Rolls Royce, като е напълно автономен и много високотехнологичен. Така че, разбира се, искахме да чуем какво мисли главният изпълнителен директор на Rolls Royce Торстен Мюлер-Отвьос.

Когато го попитаха за електрическото задвижване, както и за останалата технология, нещо, което не е традиционно включено в Rolls Royce, Müller-Ötvös каза:

„Със сигурност ще има преосмисляне на алтернативно излъчване в бъдеще и не отричам, че може да имаме пазар рано или късно.“

Müller-Ötvös искаше екипът на Rolls Royce да създаде нещо с визията за автомобил от 2040 г. в ума, за да не ограничава екипа така или иначе.

Продължава:

„Моите инструкции за екипа бяха: „Бих искал да видя истински фетиш за нас, нещо много далновидно и с далновидни идеи. Освободете ума си и съня “".

Самоуправляващ се Rolls-Royce?

Идеята за самоуправляващ се Rolls-Royce е странна. Но това е нещо, което Müller-Ötvös знае, че ще бъде неизбежно.

„Така че ние също попитахме нашите клиенти какво мислят за това и те отговориха, че не искат да се возят в бездушни коли, но искат, както бих нарекъл, някакъв частен транспорт, който също така го отличава от това, което може да доведе останалият свят."

Един от най-интересните аспекти на този Rolls Royce Vision NEXT 100 е идеята за връщане към ad hoc конструкцията на каросерията. Благодарение на възможността да използва активни материали и 3D отпечатани панели на каросерията на автомобила, екипът на Rolls Royce ще може действително да създава различни автомобили, търсещи различни клиенти, в зависимост от техните предпочитания.

Марката Rolls-Royce вече има много високо ниво на персонализация, което може да предложи на своите клиенти, но Müller-Ötvös вярва, че то ще се увеличи в бъдеще.

И така, той беше попитан дали има нещо не много далече, което клиент би поискал, но може да не отговаря на марката Rolls-Royce.

"Това, което никога не сме правили, отменя изборите ни, но желанието на клиентите и клиентите е одобрено, защото е много трудно да се прецени личният вкус да се каже "това е правилно" или "че не е правилно" и особено когато става дума за материали и форми, каквото и да мечтаят хората. Това е много културно, така че ние уважаваме техния избор."

Накратко: искате ли Rolls-Royce, който е ярко розов и с три седалки в един ред? Може да го вземеш. Просто платете.

Популярна тема