BMW i8: второто поколение също САМО електрически?

Съдържание:

BMW i8: второто поколение също САМО електрически?
BMW i8: второто поколение също САМО електрически?
Anonim
BMW i8 ефективна динамика bmw

BMW i8: Според слуховете следващото поколение на спортния автомобил с марка BMW i също ще бъде САМО електрически

BMW i8: според слуховете, следващото поколение на спортния автомобил с марка BMW i също ще бъде САМО електрически. Първите тестове на BMW i8 с разширена батерия вече са в ход.

Поемайки по този път, BMW може да оборудва спортната кола с много по-голяма батерия с трио от нови високооборотни електрически мотори, които ще заменят хибридната система, на която се базира в момента.

Планът е новото BMW i8 с електрическо задвижване да се базира на новата платформа със структура от въглеродни влакна, разработена от BMW i за прототипи с горивни клетки; тези концепции разполагат с по-широк централен тунел от обикновеното BMW i8 и се използват за разполагане на повече цилиндрични резервоари за водород.

„Идеята е да се използва пространството вътре в централния тунел за поставяне на батерията вместо резервоарите за водород“, каза служител на марката, говорейки директно с Autocar.

Източници твърдят, че новото изцяло електрическо BMW i8 няма да има по-голямо тегло от текущата версия, въпреки по-голямата батерия.

Мощността, както очаквахме, ще се осигурява от три нови електрически мотора - един отпред и два отзад - където обикновено се намира 1,5-литровият, трицилиндров осемтактов двигател.

Новите електродвигатели ще могат да работят с много по-висока вътрешна скорост от използваните днес.

"BMW има страхотна история на високооборотни двигатели с вътрешно горене и ние се опитваме да пренесем тази традиция в областта на електричеството."

В момента BMW i8 е оборудвано с комбинирана мощност от 362 к.с., но запознати казват, че новите електрически мотори ще могат да доставят 271 к.с. … всекиТова би било много увеличете мощността му и го направете заплаха за много спортни автомобили.

Популярна тема