Алекс Занарди на Параолимпийските игри в Рио 2016 г

Съдържание:

Алекс Занарди на Параолимпийските игри в Рио 2016 г
Алекс Занарди на Параолимпийските игри в Рио 2016 г
Anonim
Алекс Занарди

Алекс Занарди, посланик на марката BMW, започна подготовката за Параолимпийските игри в Рио 2016

Алекс Занарди, посланик на марката BMW, започна подготовката за Параолимпийските игри в Рио 2016.

Подготовката за Рио де Жанейро (Бразилия) е в разгара си за Алесандро Занарди (Италия). От 7 до 18 септември посланикът на марката BMW ще участва за втори път на Параолимпийските игри. Още през 2012 г. той спечели два златни медала в състезанието по часовник и в шосейното състезание по параколоездене на Игрите в Лондон, успех, който се стреми да повтори тази година в Рио де Жанейро.В интервю Занарди говори за подготовката си, подхода си към вторите си параолимпийски игри и очакванията си за Рио.

Алесандро, как върви подготовката за Рио?

Алекс Занарди:

„Доволен съм от сегашното си състояние. Програмата предвижда прилична форма по това време на годината и по-добра през септември. Постигнатите до момента резултати и цифрите със сигурност са насърчение. През май участвахме в състезание от Световната купа в Белгия, където постигнах две победи в шосейното състезание и с моите съотборници в щафетата. В допълнение към второто място в дисциплината часовник. Това събитие беше доста важно, тъй като представляваше единственият случай, в който можех да се меря с другите участници ".

Има ли области, върху които се фокусирате по време на подготовката си?

Алекс Занарди:

„От всичко по малко. Не е лесно. Знам, че мога да достигна същото физическо състояние, което съм имал в миналото; но в сравнение с предишното ми участие в параолимпийските игри, аз съм по-малко гъвкав. По-трудно се възстановява, ако съм преувеличил. Така че трябва да обръщам повече внимание на малките детайли и да не прекалявам с тренировъчната си програма. От друга страна, имам повече опит от преди и затова, въпреки че имах лош ден и не се чувствам на 100 процента, знам, че моментът ще отмине и че след малко почивка ще намеря същото състояние както преди. Когато работите много усилено, трябва да изчакате малко, преди да можете да се възползвате от тази работа, защото човешкото тяло реагира доста бавно. Така че като цяло знам, че имам отлична база и добра отправна точка за развитие на фитнеса си. От друга страна, знам, че не мога да победя всички останали участници само със сила и издръжливост. Така че трябва също така да обърна голямо внимание на храненето и всички технически аспекти при разработването на моя „ръчен велосипед“, за да го направя валидно оръжие за добър резултат“.

Популярна тема