Формула SAE: от 0-100 км/ч за 1,5 секунди

Съдържание:

Формула SAE: от 0-100 км/ч за 1,5 секунди
Формула SAE: от 0-100 км/ч за 1,5 секунди
Anonim
Формула SAE ETH Цюрих BMW Group

Formula SAE: електрическият автомобил, направен от екипа на ETH Zurich - спонсориран от BMW - постига класическите 0-100 км/ч за 1,5 секунди на своя електрически автомобил Formula SAE

Formula SAE: електрическият автомобил, направен от екипа на ETH Zurich - спонсориран от BMW - постига класическите 0-100 км/ч за 1,5 секунди на своя електрически автомобил Formula SAE.

1513 секунди, за да бъдем точни: Студентският екип на ETH Zurich, който е подкрепен от BMW Group, успешно счупи рекорда за ускорение за електрически автомобили.Студенти от Федералната политехника на Цюрих и университета в Люцерн разработиха машината, за да постигнат рекорда по време на подготвителната фаза на Formula Student. Автомобилът достигна скорост от 100 километра в час на разстояние по-малко от 30 метра във военновъздушна база близо до Цюрих, подобрявайки световния рекорд от 1779 секунди. Благодарение на използването на материали от въглеродни влакна, масата на колата е само 168 килограма и има четири двигателя, вградени в собствено разработените главини на колелата, които могат да изхвърлят 200 к.с. мощност към колелото чрез тяга.

По този начин отборът е готов за следващата Formula Student Германия, която ще се проведе на Хокенхаймринг от 8 до 14 август. В продължение на седем дни 115 отбора от повече от 25 нации ще се състезават един срещу друг в своите състезателни автомобили след дълъг период на развитие.

В допълнение към състезателните автомобили с двигатели с вътрешно горене, 40 състезателни коли ще бъдат оборудвани с електрическа система за задвижване и ще се борят за победа, която не може да бъде постигната само с чиста скорост.Дизайнът, бюджетът на разходите и бизнес моделът също трябва да убедят журито от индустриални и търговски експерти.

Миналата година отборът AMZ Racing от ETH Zurich, който е подкрепен от BMW Group, зае второ място в генералното класиране, което го прави и един от потенциалните кандидати за подиума. година.

Формула SAE ETH Цюрих BMW Group

Популярна тема