Мартин Томчик в 24 часа Спа за BMW Team Италия

Съдържание:

Мартин Томчик в 24 часа Спа за BMW Team Италия
Мартин Томчик в 24 часа Спа за BMW Team Италия
Anonim
Мартин Томчик -BMW M6 GT3_Spa-Francorchamps

Мартин Томчик, официален пилот на BMW Motorsport, ще бъде на следващите 24 часа на Spa-Francorchamps зад волана на BMW M6 GT3 номер 15, подреден от BMW Team Italy

Мартин Томчик, официален пилот на BMW Motorsport, ще бъде на следващите 24 часа на Spa-Francorchamps зад волана на BMW M6 GT3 номер 15, подреден от BMW Team Italy.

По случай следващите 24 часа на Spa-Francorchamps (BEL), официалният пилот на BMW Motorsport Мартин Томчик ще бъде зад волана на BMW M6 GT3 номер 15, подреден от BMW Team Italy.Германецът ще подсили екипажа, който вече е съставен от италианците Стефано Коломбо и Джорджо Рода и холандеца Макс Коболт. Мартин Томчик, роден през 1981 г. в Розенхайм, Бавария (Германия), е един от най-опитните международни шофьори с покрити колела. От 2001 г. той се състезава в престижния немски шампионат за туристически автомобили, по-известен като DTM: 160 състезания и титла през 2011 г.

Мартин Томчик:

„Наистина е голямо удоволствие да се състезавам в 24-те часа на Spa-Francorchamps с BMW Team Italia. Участвах в няколко издания на 24-те часа на Нюрбургринг-Нордшлайфе, но никога не съм се сблъсквал с маратона на Ардените. Спа веригата е невероятна и уникална в света. Все още не познавам пилотите, с които ще споделя кокпита на BMW M6 GT3 Colombo, Koebolt и Roda, но съм убеден, че заедно можем да се стремим към важен резултат".

Роберто Равалия, ръководител на BMW Team Италия:

„За нас е въпрос на гордост да имаме ездач от нивото на Мартин, когото познаваме като един от най-добрите в DTM, в Спа. Освен това Томчик вече е запознат с BMW M6 GT3, тъй като наскоро го е карал на 24-те часа на Нюрбургринг. Неговият страхотен опит ще бъде много полезен за нашите млади шофьори в маратон като 24-те часа на Спа".

68-ото издание на Белгийските 24 часа, валидно като четвърти кръг от Blancpain Endurance Series, ще се проведе на 28-31 юли.

Популярна тема