Rencontres d’Arles: пристига BMW i3 Art Car “ не Art”

Съдържание:

Rencontres d’Arles: пристига BMW i3 Art Car “ не Art”
Rencontres d’Arles: пристига BMW i3 Art Car “ не Art”
Anonim
Rencontres d’Arles - BMW i3 Art Car

Rencontres d’Arles: по повод художествената изложба, Маурицио Кателан създава своя „Art Car non Art“, базиран на BMW i3

Rencontres d’Arles: по случай художествената изложба Маурицио Кателан създава своя „Art Car non Art“на базата на BMW i3. За да бъдем точни, по случай откриването на тазгодишния фотографски фестивал "Rencontres d'Arles" (4 юли - 25 септември), BMW, неговият дългогодишен партньор, заедно с "Тоалетна хартия", марка и публикация, пионерско биенале, базирано по фотография и създаден от художника Maurizio Cattelan в сътрудничество с фотографа Pierpaolo Ferrari, обявяват съвместното създаване на BMW i3 „Spaghetti Car“.

За да се избегнат всякакви недоразумения, трябва да бъде официално изяснено, че създаденото от Maurizio Cattelan не е официален BMW Art Car. Проектът на художника ще бъде унищожен, според желанието на самия Кателан, известно време след "Rencontres d’Arles". Що се отнася до предстоящите BMW Art Cars, след този, създаден от Джеф Кунс през 2010 г., BMW M6 GT3 в момента се трансформира в "скулптура на колела" както от легендата на западното крайбрежие на САЩ Джон Балдесари, така и от младия мултимедиен художник от Пекин Као Фей - с предстоящи автомобилни състезания и световни премиери, планирани към края на 2016/2017 г.

Маурицио Кателан все още е официално извън света на изкуството след неговата ретроспектива през 2011 г. в музея Гугенхайм в Ню Йорк, въпреки че наскоро създаде тоалетна чиния от масивно злато за същия музей. Нищо от това не попречи на резултатите от търговете на неговите творби, които скочиха до над 15 милиона долара през първите няколко месеца на тази година, поставяйки под съмнение въпроса колко дълго може да издържи на натиска от различни страни да го убедят да не създава "произведения на изкуството".

Верен на думите си относно „Колата-спагети“, ето какво каза Маурицио Кателан относно това, че „не създава“нито „произведение на изкуството“, нито BMW Art Car:

„Това е най-добрата спагети кола, която някога съм опитвал. Всички тези години на усъвършенстване определено се отплатиха. Определено фантастично.”

"Бях разочарован от опитите си да направя добър сос за спагети, откакто започнах да готвя преди 37 години."

Rencontres d’Arles - BMW i3 Art Car

Популярна тема