DriveNow: BMW и Sixt SE пристигат в Брюксел

Съдържание:

DriveNow: BMW и Sixt SE пристигат в Брюксел
DriveNow: BMW и Sixt SE пристигат в Брюксел
Anonim
DriveNow Sixt Se BMW Белгия

DriveNow: проектът за устойчива мобилност, създаден от BMW Group в сътрудничество със Sixt SE, каца в Брюксел, превръщайки се в 10-ия град в Европа

DriveNow: проектът за устойчива мобилност, създаден от BMW Group в сътрудничество със Sixt SE, каца в Брюксел, превръщайки се в 10-ия град в Европа.

Споделянето на автомобили без наличието на клон е разрешено в Брюксел от юни и услугата ще предлага набор от модели BMW и MINI като част от доказаната свободно плаваща (динамична) концепция за споделяне на автомобили.

По повод петата годишнина на DriveNow, Питър Шварценбауер, член на Управителния съвет на BMW AG, отговарящ за MINI, BMW Motorrad, Rolls-Royce, следпродажбено обслужване и услуги за мобилност, коментира:

„Имаме удоволствието да приветстваме Брюксел като 10-ия град на DriveNow, перфектен начин да отпразнуваме пет години споделяне на премиум автомобили в Европа. По отношение на клиентите, ние вече сме водещи на пазара за споделяне на автомобили в Германия и нашата цел е да постигнем същата позиция в цяла Европа. Убедени сме, че нашите първокласни услуги за индивидуална мобилност ще бъдат ключов фактор за успех в бъдеще. Разбира се, услугите няма да заменят автомобилния сектор, но представляват важен допълнителен сектор за нашия бизнес. Ето защо ние непрекъснато търсим места, където да включим DriveNow в близко бъдеще."

От стартирането си в Мюнхен през юни 2011 г., DriveNow непрекъснато разширява услугите си за мобилност в Европа и сега има повече от 600 000 клиенти.В допълнение към своите пет локации в Германия (Берлин, Хамбург, Мюнхен, Дюселдорф и Кьолн), услугите на DriveNow вече са достъпни и в Лондон, Виена, Копенхаген, Стокхолм и от този месец в Брюксел. В Германия DriveNow прави средно над половин милион пътувания всеки месец. Средният маршрут е между 8 и 15 километра и отнема от 20 до 40 минути.

Електрическите превозни средства бяха представени за първи път в автопарка на DriveNow през лятото на 2013 г., а днес съвместното предприятие предлага електрически превозни средства BMW i3 в почти всички свои градове. Двадесет процента от целия автопарк е с електрическо задвижване и повече от 150 000 клиенти са имали първото си електрическо шофиране благодарение на DriveNow, като електрическите превозни средства на компанията изминават общо над три милиона километра.

Популярна тема