BMW M6 GT3: първа победа в Северна Америка

Съдържание:

BMW M6 GT3: първа победа в Северна Америка
BMW M6 GT3: първа победа в Северна Америка
Anonim
BMW M6 GT3 Turner Motorsport_Canadian Tire Motorsport Park

BMW M6 GT3: Първа победа за отбора Turner Motorsport в Северна Америка в “Canadian Tire Motorsport Park”

BMW M6 GT3: Първа победа за отбора Turner Motorsport в Северна Америка в “Canadian Tire Motorsport Park”.

Първа победа в Северна Америка в шесто състезание: На събитието IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) в “Canadian Tire Motorsport Park” близо до Боуманвил (Калифорния), новото BMW M6 GT3 демонстрира за първи път, че е е печеливша кола извън Европа.

Брет Къртис (САЩ) и заводският пилот на BMW Йенс Клингман (Германия) си осигуриха първата победа в GTD категория за сезона с BMW M6 GT3 на Turner Motorsport.

След 116 обиколки Клингман пресече линията зад волана на кола номер 96, като победител в състезанието. Дуото започна от четвърто място на решетката. Сродната кола, номер 97 - управлявана от Маркус Палтала (FI) и Майкъл Марсал (САЩ) - беше принудена да се оттегли рано в състезанието.

В класа GTLM BMW Team RLL отново представи два BMW M6 GTLM. Дирк Вернер (Германия) и Бил Ауберлен (САЩ) завършиха състезанието на четвърта позиция след 119 обиколки в кола номер 25, като пропуснаха още един подиум.

Поради технически проблем в първия етап на състезанието, колата номер 100 с Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия) се изплъзна отзад. Дуетът завърши на девета позиция.Клингман и екипът на Turner Motorsport обаче имаха всички основания да празнуват след триумфа си в Канада.

Импресии на ръководителя на екип

Шефът на отбора, Уил Търнър, след най-големия хит на BMW M6 GT3 в Северна Америка до момента.

„Впечатляващо е. Разбира се, бяхме предпазливи оптимисти за победата с изцяло нова кола. Взехме BMW Z4 GT3 в Съединените щати и то спечели. Грабнахме първата му победа в САЩ и сега направихме същото с BMW M6 GT3. Което само по себе си е страхотен резултат за мен, а също така е положителен резултат за шампионата, защото обикновено с нова кола има големи трудности при стартиране, а ние не сме имали сериозни.”

Горещите впечатления на пилотите

Клингман, каза след състезанието:

„Много съм горд да бъда част от първата победа за BMW M6 GT3 в Северна Америка и първата победа за мен тук. Дори и да е просто състезание за дълъг сезон, никога няма да го забравя. Гордея се с екипа на Turner Motorsport, с Брет и мен."

Къртис също е изключително доволен от представянето на отбора на тази класическа писта и коментира:

„Имахме добра квалификационна сесия, където най-накрая намерих много увереност в колата и пистата. Просто се опитах да завърша състезанието и да остана постоянен. Знаех, че ако дам колата на Йенс в челната петица, ще имаме добър шанс днес. Пътуването до известна степен ни дойде в скута, но колата беше наистина солидна. Йенс свърши страхотна работа в своя престой и отборът се справи добре. Супер съм щастлив."

Сезонът на IWSC продължава на 23 юли 2016 г. Lime rock Park (САЩ).

BMW M6 GT3 Turner Motorsport_Canadian Tire Motorsport Park Образ
Образ

Популярна тема