BMW Diesel САЩ: дебютът е отложен поради проверки

Съдържание:

BMW Diesel САЩ: дебютът е отложен поради проверки
BMW Diesel САЩ: дебютът е отложен поради проверки
Anonim
BMW Дизел BMW X5 xDrive35d US-Spec
BMW Дизел BMW X5 xDrive35d US-Spec

BMW Diesel: В Северна Америка дизеловата гама за 2017 г. ще бъде отложена поради нов федерален контрол върху емисиите на замърсители от превозните средства

BMW Diesel: В Северна Америка дизеловата гама за 2017 г. ще бъде отложена поради нов федерален контрол върху емисиите на замърсители от превозните средства.

BMW потвърди пред AutoGuide, че гамата от 2017 г. на BMW Diesel за пазара в САЩ е отложена поради допълнителен контрол от федералните агенции.

„В светлината на последните събития агенциите отделят повече време за сертифициране на дизелови модели за Съединените щати, но няма индикации, че моделите от гамата BMW Diesel не отговарят на всички изисквани стандарти за емисии. или че има устройство за повреда на борда на превозното средство ".

Говорителят на BMW Хектор Арелано-Белок каза

В резултат на скандала „Дизелгейт“на Volkswagen, федералните агенции на САЩ полагат големи грижи за тестване и сертифициране на дизелови автомобили.

В допълнение, самият говорител на BMW Северна Америка Арелано-Белок казва, че забавянето е причинено от "тестовата логистика" и че производството на моделите няма да започне, докато хомологацията не бъде финализирана.

За моделна година 2017 гамата BMW Diesel ще се състои от шест модела: BMW 328d седан и 328d xDrive Sport Wagon, BMW 535d седан и 535d xDrive Sport Wagon, X3 xDrive28d и X5 xDrive35d.

Миналата година дизелите представляват около шест процента от общите продажби в САЩ. Остава да видим дали новата серия 5 G30 също ще попадне под това ограничение.

BMW не е посочило кога новите му дизелови модели ще бъдат налични в търговската мрежа в Северна Америка, но със сигурност има вълнение и много повече предпазливост, когато става дума за хомологиране на автомобил с дизелов цикъл в Съединените щати.

Същото ехо в Европа не е имало толкова сериозни последици, колкото в Америка, но BMW никога не е било пряко замесено в този скандал.

Популярна тема