Markus Duesmann: нов член на борда за управление на покупките

Съдържание:

Markus Duesmann: нов член на борда за управление на покупките
Markus Duesmann: нов член на борда за управление на покупките
Anonim
Маркус Дюсман
Маркус Дюсман

Markus Duesmann: нов член на борда за управление на покупките. Случва се на Клаус Дрегер, който е достигнал възрастовите граници, определени от закона

Markus Duesmann: нов член на борда за управление на покупките. Това се случва на Клаус Дрегер, който е навършил законовата възраст. От 1 ноември 2016 г. Дюсман (47) ще поеме поста от д-р Клаус Дрегер (59), който ще се оттегли от Борда на директорите при достигане на законоустановената възраст за пенсиониране.

Машинният инженер Маркус Дюсман се присъедини към BMW Group през 2007 г. като ръководител на отдела за задвижване на бившия отбор на BMW Sauber във Формула 1. Той продължи кариерата си като ръководител на динамиката на шофиране и наскоро беше отговорен за развитието на задвижването на цялата компания.

След като получава диплома по машинно инженерство, Клаус Дрегер започва кариерата си в BMW Group през 1985 г. като стажант. Той е член на Борда на директорите от 2006 г., като отговаря за отдела за развитие до 2012 г. Оттогава той ръководи отдела за покупки и доставчици на отдела за мрежи.

„С Markus Duesmann ние поставяме отговорността на отдела за покупки в ръцете на признат специалист и лидер. Това ни поставя в отлична позиция да продължим успеха на BMW Group.”

Каза д-р Норберт Райтхофер, председател на Надзорния съвет на BMW AG.

Райтхофер продължи:

„Бих искал да благодаря на Клаус Дрегер за неговата много успешна служба за BMW Group повече от тридесет години. Като директор по разработката неговите постижения включват популяризирането на проекта Efficient Dynamics и цифровата свързаност в продуктовата линия. В същото време той последователно прилага електрификация под защитата на марката BMW i.

Опитът му в Борда за покупки се характеризира с тясно сътрудничество с доставчици на равни начала. Той проправи пътя за перспективни съображения за разходите в политиката за закупуване, като също така се фокусира върху иновациите, качеството и гъвкавостта, както и върху отделния бранш."

Популярна тема