BMW Серия 5 G30: ето 3d модела на следващото поколение

Съдържание:

BMW Серия 5 G30: ето 3d модела на следващото поколение
BMW Серия 5 G30: ето 3d модела на следващото поколение
Anonim
BMW Серия 5 G30

BMW Серия 5 G30: ето 3d модела от следващото поколение. Начинът на действие на предвиждане на модел се адаптира към времената

BMW Серия 5 G30: ето 3d модела от следващото поколение. Начинът на действие на предвиждане на модел се адаптира към времето.

BMW Group е първият автомобилен производител, който въвежда уникална системна концепция с напълно автоматична оптична измервателна клетка в своя пилотен завод в Мюнхен. Ръцете на робота могат да се движат свободно и да използват сензори за създаване на триизмерно изображение на цялото превозно средство, като по този начин генерират 3D модел на данни от придобиването с точност под 100 микрона.

Оптичната измервателна клетка ще се използва между етапите на разработка и серийно производство. Той е част от стратегията за цифровизация на производството на BMW Group и поддържа висококачествени стандарти за производство. Следващото поколение на BMW Серия 5 G30 ще бъде първото, което ще се възползва от тази нова технология.

Едуард Обст, ръководител на отдела за геометричен анализ, технология за измерване и кубиране на превозни средства, обяснява:

„Радваме се да постигнем този истински крайъгълен камък в предпроизводството с оптичната измервателна клетка. Едно единствено измерване ни дава 3D модел с данни на автомобила като цяло. Вече не са необходими индивидуални измервания и събиране на данни - спестяване на време и подобряване на качеството в началото на серийното производство".

Ръка на робот върху релси, монтирани на всяка надлъжна ос на оптичната измервателна клетка, се движи свободно, така че да картографира превозното средство като цяло.Разположена в сравнително малка площ, тази настройка позволява два малки робота да се използват паралелно при оптимален работен обхват. В сравнение с предишните процеси, при които роботите използват един сензор, за да записват едната страна на автомобила след другата, сега измерванията отнемат около половината време, така че могат да бъдат завършени в рамките на няколко дни.

BMW Серия 5 G30 Образ
Образ

Популярна тема