BMW M6 GT3: Спа 24 часа печели

Съдържание:

BMW M6 GT3: Спа 24 часа печели
BMW M6 GT3: Спа 24 часа печели
Anonim
BMW M6 GT3 Spa-Francorchamps

BMW M6 GT3: ROWE Racing печели M6 GT3 на Александър Симс в 24 часа на Spa-Francorchamp

BMW M6 GT3: екипът на ROWE Racing печели M6 GT3 на Александър Симс в 24 часа на Spa-Francorchamps.

Автомобилът BMW M6 GT3 Endurance Race току-що спечели първото си голямо състезание за издръжливост в Spa-Francorchamps 24 Hours. Александър Симс кара99 BMW M6 GT3 за отбора на ROWE Racing и победи88 AMG-Team AKKA ASP кола Mercedes-AMG GT3, управлявана от Феликс Розенквист. Sims спечелиха само с 1 минута и 55 секунди, което на практика направи този финал вълнуващ.

През по-голямата част от състезанието BMW M6 GT3 се бори с Bentley и неговия фабричен отборен автомобил8. Беше близка битка до края на състезанието, когато Bentley беше принуден да се върне в бокса за минимално време за спиране в бокса от 2 минути и 15 секунди

Това накара Bentley да загуби първото място и се свлече на второ място. Това беше огромен удар за Bentley, който се състезаваше добре през цялото състезание.

Всъщност и8 Bentley, и99 BMW размениха позициите си по време на състезанието. Но точно спукването на задната гума на Bentley беше причината за спирането в бокса и загубата на състезанието.

Но не всичко беше идилично за BMW и екипа на ROWE Racing.98 BMW M6 GT3 беше принуден да напусне състезанието поради повреда в скоростната кутия.

Това обаче е страхотна новина за BMW и неговия M6 GT3, който като нов състезателен автомобил на марката отбелязва първата си голяма победа в състезание за издръжливост.По ирония на съдбата, BMW M6 GT3 заменя BMW Z4 GT3, който спечели 24 часа Спа миналата година.

Популярна тема