BMW Designworks: промяна в горната част. Оливър Хейлмър е новият режисьор

Съдържание:

BMW Designworks: промяна в горната част. Оливър Хейлмър е новият режисьор
BMW Designworks: промяна в горната част. Оливър Хейлмър е новият режисьор
Anonim
BMW Designworks - Оливър Хайлмър

BMW Designworks: промяна на върха с Оливър Хейлмър, новият президент на Designworks, дъщерното дружество на BMW Group

BMW Designworks: промяна на върха с Оливър Хейлмър, новият президент на Designworks, дъщерното дружество на BMW Group. От 1 август Оливър Хейлмър ще поеме ролята на президент на BMW Designworks, изцяло притежавано дъщерно дружество на BMW Group. Това ще го накара да премине покрай екипа по интериорен дизайн на BMW Auto в Мюнхен, който той управлява от 2013 г. в централата на Designworks в Лос Анджелис.

Designworks е творческа консултантска фирма, работеща в различни сектори и която се фокусира върху мобилността на продукта и дизайна на потребителското изживяване, както и стратегическо брандиране и консултации по дизайн.

Поемането на BMW Designworks означава, че Heilmer ще отговаря за стратегията на компанията, ще наблюдава студиата в Северна Америка, Европа и Азия и следователно ще бъде острието на управлението на всички дизайнерски екипи. Хайлмър поема поста от Лауренц Шафър, който е президент на Designworks от 2009 г. и сега се премести в ръководна роля в BMW Group Design.

BMW Designworks

Designworks е основана през 1972 г. в Малибу, Калифорния. Това е творческа агенция, синоним на иновации, създадени чрез междуиндустриално сътрудничество и споделяне на интердисциплинарни знания.

Със своето разнообразно портфолио от услуги, той е източник на вдъхновение не само за марките BMW Group, но и за много други компании, вариращи от ИТ до потребителска електроника през авиационни технологии и индустрии.медицина и околна среда, начин на живот и спорт.

В допълнение към офиса в Калифорния, две други студия в Мюнхен и Шанхай покриват световния пазар под шапката на Designworks. Екипът на Designworks се състои от общо 130 служители.

Те идват от 25 страни и включват дизайнери, създатели на шаблони, инженери, стратези по дизайна, публични интерфейси, специалисти по цветове и материали, както и експерти и консултанти по устойчивост.

Популярна тема