BMW 5 Series GT водородна горивна клетка: обратно за тестване

Съдържание:

BMW 5 Series GT водородна горивна клетка: обратно за тестване
BMW 5 Series GT водородна горивна клетка: обратно за тестване
Anonim
BMW Серия 5 Gran Turismo с водородна горивна клетка
BMW Серия 5 Gran Turismo с водородна горивна клетка

BMW 5 Series GT Hydrogen Fuel Cell: Противоречивият GranTurismo на BMW се завръща за още пътни тестове. След него са Tesla Model S и Hyundai ix35 Fuel Cell

BMW 5 Series GT Hydrogen Fuel Cell: Противоречивият GranTurismo на BMW се завръща за още пътни тестове. След него са Tesla Model S и Hyundai ix35 Fuel Cell.

Въпреки че много автомобилни производители на практика влязоха във война през последните години, предлагайки най-добрата хибридна технология на пазара или електрически автомобили със значителен пробег, има друга област, в която производителите работят на заден план. и това ще стане много скоро се материализират в някои автомобили от ранното производство.

Превозни средства, задвижвани от водородни горивни клетки. Марки като Toyota и нейния референтен модел Toyota Mirai вече са постигнали значителен напредък в тази област. BMW работи усилено с тяхната технология за горивни клетки, благодарение на сделката, подписана с Toyota през 2013 г.

Превозното средство е базирано на нормално BMW Серия 5 GT и използва електрически мотор с мощност 250 к.с., съчетан с батерия с високо напрежение; тандем, подобен на този, използван в дивизията edrive и Plug-in хибридните автомобили на BMW. Резервоар, разположен в централния тунел, се използва за съхранение на водород.

Повече от година след първата си поява, BMW Серия 5 GT с водородна горивна клетка отново е на пътя. BMW каза, че автомобил с горивни клетки - вероятно по-голям седан - ще бъде пуснат в продажба след 2020 г.

Повишена автономия и бъдещо развитие

Докато Toyota със своя Mirai може да измине до 435 мили (700 километра) с едно зареждане с водород, BMW каза, че пробегът на автомобила му ще бъде по-дълъг. Всичко това благодарение на използването на компресиран водород. Някои от основните предимства на тази технология за водородни горивни клетки FCEV са размерът и обхватът.

Чисто електрическите превозни средства обикновено са достатъчно малки, за да спестят тегло и да бъдат възможно най-аеродинамични, но автомобилите с водород не трябва да се сблъскват с тези ограничения. Те могат да бъдат големи луксозни автомобили, като този BMW 5 Series GT с водородна горивна клетка. Това е така, защото водородната горивна клетка може да бъде заредена за няколко минути на ad hoc бензиностанция, което прави изоставянето на изкопаеми горива по-малко „травматично“.

В изображенията, показани тук, можем да видим, че има "сравнителен тест" между BMW 5 Series GT Hydrogen Fuel Cell и двама от неговите конкуренти: Hyundai ix35 Fuel Cell и Tesla Model S.

Препоръчано: