BMW M2: срещу Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6

Съдържание:

BMW M2: срещу Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6
BMW M2: срещу Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6
Anonim
BMW M2
BMW M2

BMW M2: срещу Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6. Три коли с много различни души, но с едно голямо призвание: да се забавляват на всяка цена

BMW M2: срещу Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6. Три коли с много различни души, но с едно голямо призвание: да се забавляват на всяка цена!

Британското списание Whatcar току-що хвърли още една ръкавица на BMW M2. Това е в контраст с Porsche 718 Cayman S и Jaguar F-Type V6.

Porsche 718 Cayman S: еволюция или революция?

Новото Porsche 718 Cayman S заменя своя славен 6-цилиндров боксер с 2,5-литров, но с компресор, 4-цилиндров боксер двигател. Въпреки че произвежда 10 к.с. повече от шестцилиндровия си предшественик, с 345 к.с., той вече не е приятен. "Старият" 6-цилиндров се разтяга красиво и издава отчетлив Porsche "Flat-Six" шум. Този нов двигател звучи грубо, скучно и скучно. Въпреки това му позволява да покрие 0-100 км/ч за 4,7 секунди.

Cayman беше подпомогнат и от непрекъснатото усъвършенстване на динамиката: кормилното управление беше оценено като най-доброто от групата, както и управлението му, макар и по-слабо от обикновено. Предишното поколение Cayman беше впечатляващ спортен автомобил, а този нов модел 718 е още по-добър, дори по-силен. Whatcar вярва, че това е най-добрата кола за шофиране от групата, побеждавайки само BMW M2.

Британците идват: Jaguar F-Type V6

Jaguar F-Type V6 все още е един от най-красивите автомобили на планетата. Докато други марки са черпили вдъхновение от красотата му, никоя не е успяла да се доближи. Неговите линии, изваяни от вятъра, отношението му към състезателния дизайн и чувствеността, която започва отвън и достига до неговия двигател. Когато Porsche е клинично студена кола, F-Type е точно обратното. Неговият компресорен 3,0-литров V6 с компресор, макар и намален до 340 к.с., е опияняващ. Шумът, който издава, е просто сензационен, особено с опционалната изпускателна система, а компресорът му помага много при ниски обороти. Въпреки че е най-бавният автомобил в групата, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 секунди, англичанинът има свой собствен чар.

Динамично на поста: Германия победи Англия

Jaguar F-Type също е най-лошият от трите автомобила, ако го карате в тесен смесен трафик. По отношение на управлението и динамиката на шасито, F-Type играе по-скоро роля на голям туризъм, отколкото на спортен автомобил. Всичко това върви добре за пресичане на държави със скорост и стил. Освен това тя не прави компромис с комфорта, тъй като е най-твърдата от триото.

Ако имаше кола по избор в тази група, това вероятно щеше да е BMW M2. Неговият 3,0-литров 6-цилиндров компресор е не само вълнуващ и красиво линеен, но и мощен. Със своите 370 к.с. той прави BMW M2 най-бързото, като ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Той не само е най-бързият, но е много близо до V6 на Jaguar за страхотен звук. Върви като ад. Бих казал, че това е най-добрият двигател от групата.

По отношение на управлението, BMW M2 е точно след Cayman. Въпреки че има забележителен недостатък спрямо Cayman, а именно, че BMW M2 има по-тежък преден двигател от 4-цилиндровия на Cayman, той все още е невероятно маневрена машина. Cayman е бордюр в сравнение с BMW M2, с подобрено усещане при управление и малко по-остро управление. M2 е дяволски добра динамично движеща се кола и много по-забавна от Jaguar F-Type.

Заключения

Когато излезе от колите, Whatcar даде победата на Porsche 718 Cayman S, като BMW M2 беше на второ място, а Jaguar F-Type на уважаваното последно място.

Трудно е да се види BMW M2 да достигне второ място, а не най-високото стъпало на подиума, като се има предвид, че изглежда комбинира най-доброто от двата свята по-добър начин от Cayman, разбирате защо Whatcar избра Porsche.

Акцентът беше върху спортния дух и динамиката на шофиране и това е мястото, където Porsche превъзхожда немското витло. Въпреки това, като ежедневен шофьор, BMW M2 има удобни задни седалки (Cayman е само с две места), много по-използваем багажник и е най-евтиният за закупуване и притежаване, както и с най-нисък разход на гориво. часа. Така че, ако бяха нашите пари, BMW M2 изглежда като цяло по-добрият избор. Но по отношение на това коя спортна кола е най-добрата, Porsche 718 Cayman все още е победителят.

Препоръчано: