BMW Alpina B4 BiTurbo: симфония, която трябва да изживеете

Съдържание:

BMW Alpina B4 BiTurbo: симфония, която трябва да изживеете
BMW Alpina B4 BiTurbo: симфония, която трябва да изживеете
Anonim
BMW ALPINA B4 BITURBO
BMW ALPINA B4 BITURBO

BMW Alpina B4 BiTurbo: симфония, която трябва да изживеете, благодарение на автомобил в перфектен баланс между динамично представяне и стил

BMW Alpina B4 BiTurbo: симфония, която трябва да изживеете, благодарение на автомобил в перфектен баланс между динамично представяне и стил. Някога прост подготвител, сега Alpina има свои собствени VIN кодове за автомобили, които се произвеждат на същите производствени линии на баварския производител.

Гамата от модели на Alpina, които предлага днес, е още по-разнообразна от всякога. Техният каталог включва алтернативи за BMW Серия 3, BMW Серия 4, BMW X3 и BMW Серия 5, BMW Серия 6 и BMW Серия 7. Днес се фокусираме върху BMW Alpina B4 BiTurbo Coupé, достойна алтернатива на брилянтното BMW Серия 4 или BMW M4, ако желаете. Това е така, защото производителността, която тази кола предлага на масата, е абсолютно невероятна.

Трилитров шестцилиндров двигател, за който трябва да се говори

3-литровият редови шестцилиндров двигател с два турбокомпресора произвежда впечатляващите 410 конски сили постоянни между 5500 и 6250 об/мин и максимален въртящ момент от 600 Нм при 3000 об/мин. Стойност, която е по-висока от 550 Nm, които едно "нормално" BMW M4 може да предложи. В комбинация с ad hoc програмирането на 8-степенния "SwitchTronic" автоматик, BMW Alpina B4 BiTurbo Coupe може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,2 секунди. Ако се използва задвижване на четирите колела xDrive, времето пада до 4 секунди.

Не мислете, че Alpina постига тези цифри само чрез увеличаване на налягането на турбото. Всичко е преработено. Например, турбините имат по-големи работни колела, както и нова по-голяма всмукателна и изпускателна система, които подобряват въздушния поток за увеличаване на рентабилността. В допълнение, оптималното използване на допълнителната мощност се гарантира от високоефективна охладителна система, която включва и два големи междинни охладителя с алуминиева конструкция.

Не само изпълнение, но преди всичко лукс

И докато самото представяне може да не е достатъчно за някои хора, нивото на лукс, което получавате в кабината, се чувства неземно. На практика няма ограничения за интериорен дизайн и опции за конфигурация. Наред с богат избор от цветове и материали от официалната линия BMW и BMW Individual, производството на Alpina предлага широка гама от възможности за персонализиране. Накратко, колата може буквално да бъде ушита като костюм висша мода.

Image
Image

Препоръчано: