Chris Bangle: неговото наследство в BMW

Съдържание:

Chris Bangle: неговото наследство в BMW
Chris Bangle: неговото наследство в BMW
Anonim
Chris Bangle BMW

Крис Бенгъл, един от най-противоречивите дизайнери, които BMW някога е имало, обърна плочите, повлиявайки върху дизайна на баварската марка, а не

Крис Бенгъл, един от най-противоречивите дизайнери, притежавани от BMW, обърна плочите, повлиявайки върху дизайна на баварската и небаварската марка.

Ако сте заклет бимър, няма как да не знаете името на Chris Bangle. Може да ви е познат с израза "Bangle Butt". Ако не, Крис Бенгъл беше главен дизайнер на BMW в продължение на много години и под негово ръководство се родиха противоречивите BMW Серия 7 E65, BMW Серия 5 E60 и BMW Серия 6 E63.Това са колите, които породиха фразата „Bangle Butt“, тъй като имаха странни квадратни задници. Нека просто кажем, че дизайните на Bangle не бяха много популярни.

Chris Bangle & Associates е роден

В действителност, новата тенденция, продиктувана от американския дизайнер, на практика беше мразена от повечето ентусиасти на BMW, тъй като беше далеч от дизайнерските си корени. Въпреки това, въпреки че не беше непременно вината на Bangle, BMW го накара да разбърка нещата и точно това направи. За съжаление на Bangle, това не беше добре прието от повечето фенове на баварската марка. Така Крис напусна BMW и се насочи към други дизайнерски работи.

Сега, във второто действие от кариерата си, Крис Бенгъл има собствено дизайнерско студио, където работи по проекти от голямо разнообразие. Chris Bangle & Associates се намира в малкото градче Clavesana, Италия и го управлява със съпругата си Катрин.Освен него и Катрин, има само още двама служители на пълен работен ден - две секретарки. Всички останали, които работят за Bangle, са на свободна практика и наемат редица външни дизайнери, които да му помагат с различните му проекти.

„Исках да намеря дизайнерска компания, която да разпространи идеите ми, в които вярвам, сред всички – от клиенти до инженери, търговци и крайни потребители. Клиентите, които имаме, все още са клиенти с класически дизайн. Но те са клиенти, които искат повече от просто продуктов дизайн, те искат тяхната компания да бъде идентифицирана и вкоренена в дизайна."

Това са впечатленията на Крис Бенгъл след престоя му в BMW.

Популярна тема