BMW M4 GT4: първи снимки на улицата

Съдържание:

BMW M4 GT4: първи снимки на улицата
BMW M4 GT4: първи снимки на улицата
Anonim
BMW M4 GT4 шпионин

BMW M4 GT4: от аеродинамичния тунел до пътя за последните тестове на аеродинамичния пакет GT4

BMW M4 GT4: от аеродинамичния тунел до пътя за последните тестове на аеродинамичния пакет GT4. Разработването на аеродинамичния пакет за състезателния модел на BMW M4 GT4 се премести от аеродинамичния тунел към тестване на веригата, както се потвърждава от тези нови шпионски снимки.

Изображенията показват BMW M4 GTS, което се отличава с нови, по-агресивни аеродинамични характеристики, като по-голямо и фиксирано задно крило, по-изпъкнал преден спойлер и по-ниски странични прагове.

Тестовото муле също има по-сложен заден дифузьор, което потвърждава, че тези модификации са проектирани да генерират повече свързани със състезанията нива на притискане, които отговарят на стандартите GT4.

BMW M4 GT4 ще запази 3,0-литровия туин-турбо редов шестцилиндров двигател на пътния автомобил, но мощността може да бъде повече или по-малко от тази на BMW M4 GTS: това са 500 к.с., които този път са постигнати с всички ограничения, наложени от категорията GT4.

Състезателният модел ще разполага с преден капак и врати от въглеродни влакна, подобно на M4 GTS. Към това ще бъдат добавени състезателни модификации, като стандартен ролбар на FIA, състезателно окачване и изпускателна система, адаптирана към тази настройка.

Вероятно е, че BMW ще произведе "пътен" модел на бъдещето BMW M4 GT4 по-късно в производствения живот на M4, но на този етап източниците на Autocar вярват, че острието на BMW гамата M4 ще бъде представен от BMW M4 GTS.

BMW M4 GT4, не единственото в състезанията

BMW M4 GT4 не е първият състезателен автомобил, създаден на базата на M4. BMW вече е използвало BMW M4 в немския шампионат DTM, но автомобилите в тази серия са толкова екстремни, че са почти напълно несвързани с техните улични еквиваленти. BMW M4 GT4 е много по-близко до шосейния автомобил.

Автомобилът ще се класира над BMW M235i Racing и под BMW M6 GT3 в категорията BMW Motorsport GT.

Когато пристигне през 2018 г., BMW M4 GTS вероятно ще се предлага като клиентска кола за частни състезателни отбори. Той можеше да се състезава в събития като 24-те часа на Нюрбургринг, състезавайки се с Aston Martin Vantage GT4 и Porsche Cayman GT4.

BMW M4 GT4 шпионин Образ
Образ

Популярна тема