FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR

Съдържание:

FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR
FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR
Anonim
FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR

FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR главен герой на "8 часа EWC of Oschersleben"

FIM Световен шампионат по издръжливост - BMW S 1000 RR главен герой на "8 часа EWC of Oschersleben", което беше финалното състезание на FIM Световен шампионат по издръжливост (EWC) 2016.

Това беше и домашното състезание за много отбори на BMW, включително Penz13.com BMW Motorrad Team - ръководен от ръководителя на германския отбор Рико Пенцкофер - и този отбор имаше какво да празнува в края на събитието. Неговите състезатели Кени Форе (F) и Лукаш Пешек (CZ) взеха първото място на подиума за BMW S 1000 RR № 13 в по-високата категория, Superbike, в EWC (EWC SBK).

В края на осемчасовото състезание екипажът на Foray / Pešek пресече линията на трета позиция. Досега екипът на Penz13.com е участвал само в няколко състезания само във висшия клас на EWC, така че този резултат има голямо значение, защото му позволи да докаже, че е конкурентен дори срещу силния и опитен официален Endurance екипи. Отборът на Lukoil BMW Motorrad CSEU също постигна брилянтен резултат: Роланд Реш (A), Фабрицио Лай (I) и Джулиан Майер (A) завършиха на седма позиция със своето BMW S 1000 RR № 52.

Superstock и други категории

В категорията Superstock (EWC STK), която официално се състезава за Световната купа за издръжливост на FIM, Völpker NRT48 от Schubert-Motors Team дойде в Ошерслебен като лидер в класирането. Този отбор обаче трябваше да се изправи пред труден състезателен уикенд в този финал, който се проведе само на няколко километра от неговия щаб.На практика германският пилот Доминик Винкон катастрофира с няколко фрактури на бедрото и ръката. Пожелаваме на Доминик бързо възстановяване. Братовчедният екип на Penz13.com в BMW след това му помогна, като „даде назаем“третия си пилот, французина Матю Лусиана, който замени контузения състезателен Винкон с BMW S 1000 RR № 48 с белгиеца Бастиен Макелс и с Австриецът Стефан Кершбаумер. За съжаление обаче тяхното състезание приключи само след два часа поради голям теч на масло на пистата, който причини падането на няколко състезатели, включително Макелс, който не успя да контролира своя RR върху мазната пътна настилка. При инцидента мотоциклетът получи тежки щети и не успя да продължи състезанието. По този начин Völpker NRT48 завърши шампионата на общо трето място.

Популярна тема