Устойчивост на Dow Jones: BMW Group все още е лидер

Съдържание:

Устойчивост на Dow Jones: BMW Group все още е лидер
Устойчивост на Dow Jones: BMW Group все още е лидер
Anonim
устойчивост на dow jones

Dow Jones Sustainability: BMW Group все още е лидер в сектора за използване на устойчиви практики за околната среда. BMW Group е на върха на класацията от 1999 г

Dow Jones Sustainability: BMW Group все още е лидер в сектора за използване на устойчиви практики за околната среда. BMW Group е на върха на класацията от 1999 г. насам.

"BMW Group празнува своята 100-годишнина тази година. За нас устойчивостта е важна част от нашата идентичност и нашата стратегия. Постигнахме много през последните години и продължаваме да си поставяме конкретни цели за бъдещето.Радваме се, че отново сме обявени за лидер в индустрията в индекса за устойчивост на Dow Jones. Това показва, че нашите дейности продължават да оказват влияние и сме на прав път“, според Урсула Матар, ръководител на отдел „Устойчивост и опазване на околната среда“в BMW AG.

Устойчивостта е здраво вкоренена в корпоративната култура и стратегия на BMW Group. През 2001 г. BMW Group пое ангажимент към Програмата на ООН, Глобалния договор на ООН и Декларацията за устойчиво производство. Това беше и първата автомобилна компания, която назначи мениджър по околната среда през 1973 г. Днес Бордът за устойчивост, съставен от всички членове на Борда на директорите, определя стратегическото привеждане в съответствие чрез обвързващи цели.

Холистичен подход за намаляване на емисиите на CO2

BMW Group възприема холистичен подход, прилагайки устойчивост във веригата на стойността.В допълнение към намаляването на емисиите на CO2, нейната стратегия се фокусира и върху постигането на непрекъснат напредък в области като корпоративна защита на околната среда, устойчивост на веригата на доставчиците, ориентация на служителите и социална ангажираност.

Между 1995 г. и 2015 г. BMW Group успя да намали емисиите на CO2 от своите нови автомобили, продавани в Европа (ЕС 28) с 40 процента. През 2015 г. неговите средни емисии на CO2 в Европа (ЕС28) бяха 127 г/км, а в световен мащаб 147 г/км. Систематичното разширяване на тенденциите за алтернативно задвижване в автопарка на BMW, в комбинация с иновативни услуги за мобилност, допринесоха значително за този напредък.

dow-jones-устойчивост

Популярна тема