BMW Z4: сбогом роудстър с твърд покрив

Съдържание:

BMW Z4: сбогом роудстър с твърд покрив
BMW Z4: сбогом роудстър с твърд покрив
Anonim
BMW Z4 E89

BMW Z4: моделът E89 се сбогува с производството, за да направи път на своя наследник. Сбогом роудстър с твърд покрив, туристическо управление

BMW Z4: моделът E89 се сбогува с производството, за да направи път на своя наследник. Сбогом роудстър с твърд покрив и туристическо управление. След представянето на серията Zukunft (Бъдеще, на немски), която постави началото си с Z1, на концепцията на Roadster за BMW, идва краят на една - в някои отношения - противоречива глава!

Започваме с идеята за лекота, която се запази с BMW Z1 и след това пренесена с езика на 60-те години с BMW Z3s.Оттам еволюцията на първото BMW Z4 с по-модерни, но добре проучени линии. Да бъдеш балансиран, проектиран под наблюдението на Chris Bangle. След това неговата директна еволюция: сбогом платнен покрив, добре дошъл сгъваем метален покрив. Сбогом хидравлично управление, добре дошли в електрическото управление. Кормилното управление и допълнителната маса са направили този най-нов роудстър на BMW, BMW Z4 E89, много голяма туристическа версия на всички малки двуместни роудстъри на баварската марка.

Последни удари

Последното произведено BMW Z4 E89 ще бъде BMW Z4 35is sDrive в Estoril Blue. През своите 7 години производство роудстърът на BMW е продал общо 115 000 бройки.

През март 2009 г. излиза новото поколение на Z4, маркирано с дизайнерски код E89. Новият роудстър носи със себе си няколко иновации, първата и най-очевидна от които е изоставянето на платнения покрив в полза на по-модерен прибиращ се покрив от алуминиева сплав с електрохидравлично управление.Това предполага, че в топ плановете на BMW няма да има планирано Z4 Coupe, също като се има предвид липсата на постигнат успех преди това. Освен това дизайнът на каросерията вече не е подписан от Крис Бенгъл, който напусна BMW, а от холандеца Адриан ван Хойдонк, който зае мястото на капризния американски дизайнер. И накрая, Z4 E89 вече не се произвежда в Спартанбург, а в Регенсбург (който се намира в Германия, въпреки че е много подобен на името на предишния завод, който вместо това се намира в САЩ).

Източник Уикипедия

BMW Z4 E89

Популярна тема