BMW M6 GT3: необикновено завръщане във Vallelunga

Съдържание:

BMW M6 GT3: необикновено завръщане във Vallelunga
BMW M6 GT3: необикновено завръщане във Vallelunga
Anonim
BMW M6 GT3 - Vallelunga
BMW M6 GT3 - Vallelunga

BMW M6 GT3: екипажът, съставен от Comandini и Cerqui на пистата Vallelunga, е автор на изключително завръщане

BMW M6 GT3: екипажът, съставен от Comandini и Cerqui на пистата Vallelunga, е автор на изключително завръщане. След като завърши състезание 1 на осмо място поради проблем с ABS системата, BMW M6 GT3 на BMW Team Italia беше главният герой на грандиозно завръщане в състезание 2, което му позволи да завърши четвърти.

След проблемен старт поради инцидент, който предизвика смут, Cerqui успя да избегне колите, разположени напречно на пистата, с автентичен слалом. Управлявайки състезанието с изключителна яснота и сръчност, колата на BMW Team Italy успя да достигне смяната на пилота на трета позиция и се открои за атакуваща надпревара. Във втория етап Командини успя да задържи позицията, докато спад в представянето на гумите не го принуди да се откаже от третото място и да пресече финалната линия на четвърто място.

Пилотни декларации

Алберто Черки:

„В състезание 2 нашето BMW M6 вървеше много добре, беше състезателно и ние постоянно правехме същите времена като най-добрите. Мисля, че имах отлична първа сесия по шофиране. При тестването имахме известни трудности при настройването на M6. Но след състезание 1 ние променихме настройката и представянето се подобри ".

BMW Team Italy

Пилотите на BMW Team Italia, управлявани от Роберто Равалия, който извежда новото BMW M6 GT3 на пистата с номер 15, прославяйки колата, довела до победата в DTM шампионата през 1989 г., са Алберто Черки и Стефано Командини за италианския Gran Turismo Super GT3 шампионат и Стефано Коломбо, Макс Коболт и Джорджо Рода в Blancpain GT Series Endurance Cup.

Следващата среща е за 25 септември в Имола.

Популярна тема