ECKART 2015: Клаус Майер използва средствата за хуманитарна кауза

Съдържание:

ECKART 2015: Клаус Майер използва средствата за хуманитарна кауза
ECKART 2015: Клаус Майер използва средствата за хуманитарна кауза
Anonim
ECKART-2015-КЛАУС-МАЙЕР
ECKART-2015-КЛАУС-МАЙЕР

ECKART 2015: Клаус Майер, носителят на наградата ECKART 2015, разпределя средствата, получени като първа награда, за хуманитарна кауза

ECKART 2015: Клаус Майер, носителят на наградата ECKART 2015, разпределя средствата, получени като първа награда, за хуманитарна кауза.

Клаус Майер, съосновател на New Nordic Cuisine и световноизвестния ресторант Noma, спечели наградата ECKART за 2015 г. за „Творческа отговорност и наслада“, отчасти като признание за неговия социален ангажимент в Боливия. Майер незабавно премести фокуса на операциите си в Ню Йорк.

Паричната награда от 10 000 €, дарена от BMW Group за ECKART 2015, ще отиде за нов проект на Майер в бедния квартал Браунсвил в Ню Йорк. Делегация от академия Witzigmann посети мястото, за да научи повече за социалния проект.

Помощ за най-бедните

Майер започна проект за храна за местното население на Браунсвил в квартал Бруклин, един от най-бедните квартали в мегаполиса на Ню Йорк. Понастоящем проектът включва десет души персонал, въпреки че през следващите месеци този брой ще се увеличи до между 70 и 80.

Майер преследва две цели: първо, да получи по-голямо признание за местната кухня и да придаде по-силна идентичност на квартала.

Второ, да се даде шанс на млади хора в неравностойно положение в тази общност да се закрепят в ресторантьорския бизнес чрез обучение на високо ниво и по този начин да помогнат за подобряване на перспективите си.

Интеграция и готвене като точка за контакт

„Надявам се, че ще можем да обучаваме 40 до 50 студенти всяка година, като им помагаме да започнат прекрасна кариера, която може да изведе семействата им от бедността. Също така се надявам, че хората от Браунсвил ще приемат този проект - дори ще го накарат да расте и да го обикне - и да го прегърнат като свой собствен."

Клаус Майер - победител в ECKART 2015

Браунсвил, с висок процент имигранти от Карибите, се опитва да има своя собствена хранителна култура, дефинирана от корените на хората. Тази „храна за душата“първоначално се е отнасяла за кухнята на южните Съединени щати. Това, което започна като „Храна за бедните хора“, получи признание през 60-те години на миналия век чрез движението за граждански права, с много храни, като ребърца и пилешки крилца, откакто стана символ на американската кухня.

Популярна тема